Recepten

Dadelcake met witte chocola en geraspte kokos

DSC07078

Hou je van zoetigheid? Dan is dit een ideaal recept voor jou! Je hebt er geen oven bij nodig en het is niet moeilijk om te bereiden. Jeetje, dit is echt lekker! Ik had er eerst mijn twijfels bij, maar het is echt goed. Heeeeell machtig, een caloriebom, maar genieten mag af en toe. Helemaal met de kerst. Ik deel deze overheerlijke dadelcake met jou.

Het recept komt uit dit boek:

PhotoGrid_1419332905539

Dit boek heb ik een aantal weken terug gekregen van de goedheiligman. Een super leuk boek waar allerleiheerlijke recepten in staan met mooi plaatjes. Je kan denken aan taarten, cakes, hartige taarten, macarons en nog veel meer. Een aanrader.

Wat heb je nodig?

DSC07033

  • 300 gr. dadels
  • 300 gr. mariakoekjes (Huh, mariakoekjes dacht ik? Maar dat zijn gewoon biscuitjes.)
  • 2 repen witte chocola
  • 300 gr. roomboter
  • 300 gr. basterdsuiker (deze ben ik vergeten op de foto te zetten, maar hoort er wel bij 😉
  • 1 zakje/el. vanillesuiker
  • Geraspte kokos
  • Rechthoekig/vierkante ovenschaal

DSC07044DSC07046

DSC07049

Stap 1: Verwijder de pitten en snij de dadels in kleine stukjes. Verkruimel de koekjes met een (staaf)mixer. Hak de chocola in kleine stukjes en voeg dit allemaal bij elkaar in een middelgrote kom. Doe het niet in een te kleine kom, omdat het anders straks niet past.

DSC07053

Stap 2: Smelt de boter in een pannetje. Als de boter helemaal gesmolten is, voeg dan de basterdsuiker en de vanillesuiker toe en roer dit goed door elkaar. Voeg dan dit mengsel toe aan het andere mengsel en roer dit goed door elkaar. Dit wil het beste met een lepel. Ik weet het, bovenstaande foto ziet er niet heel smakelijk uit, maar geloof me, dat wordt het wel ;-).

DSC07056DSC07057DSC07058

Stap 3: Leg een bakpapiertje in de schaal en doe het mengsel hierin. Druk het goed aan met een lepel en strooi er wat geraspte kokos overheen. Laat dit minstens twee uur opstijven in de koelkast en hij is klaar om op te eten. Snij het in ongeveer 12 stukjes. Ik zou ze niet te groot doen, want het is echt heel machtig. Eet smakelijk!

Laat het me maar weten als je dit hebt gemaakt, ben heel benieuwd wat je ervan vindt. 

20141222_201050

Liefs, Kim

”Cake is for life, not just for birthdays”

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Volg jij mij al op Facebook , Instagram en Pinterest?

Je houd misschien ook van..

4 reacties

  1. […] ik je vandaag ga laten zien is een recept die uit mijn nieuwe kookboek komt. Dit recept komt hier ook uit. Quiche met gegrilde groenten en knoflook staat er vandaag op het menu. […]

  2. […] inspiratie: Lekker en makkelijke: Quesadilla’s of Kipfilet wraps of wat lekkere baksels: Dadelcake of Cake met Mars en witte chocola. Nadat je je hebt uitgesloofd in de keuken heb je het wel […]

  3. […] Dadelcake met witte chocola en geraspte kokos […]

  4. […] je geen oven of geen zin om de oven te gebruiken? Maak dan deze dadelcake met kokos en witte chocola. Even een paar uurtjes in de koelkast en hij is klaar. Ideaal om dit bijvoorbeeld al een dag van […]

Leave a Reply to Recept: Quiche met gegrilde groenten en véél knoflook | kimsdailythings Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *