DSC_0939

Op vakantie in Turkije kregen mijn vriend en ik dit toetje van het huis. We begonnen ervan te eten en sindsdien wilde ik altijd al een keer dit toetje maken. Oh Mijn God, wat was dat lekker! Een heerlijk zacht cakeje, waar de chocola er echt uitstroomde. Heer-lijk! Ik heb hierbij mijn versie gemaakt, kijk maar mee!

DSC_0901

Dit heb je allemaal nodig:

  • 200 gram chocolade, puur of melk maakt niet uit
  • 70 gram bloem
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter

DSC_0904

Zet een steelpannetje op het vuur. Zorg ervoor dat je het vuur laag houdt zodat het niet gaat koken. Doe de boter en de chocola in de pan en blijf roeren totdat het gesmolten is. Verwarm ondertussen de oven voor rond de 190ºC.

DSC_0907

Klop de eieren los…

DSC_0909

Voeg de suiker toe aan het mengsel…

DSC_0926

En de losgeklopte eieren ook en roer dit allen goed door elkaar.

DSC_0933

Pak een zeefje en zeef de bloem er beetje bij beetje doorheen. Doordat je een zeef gebruikt voorkomt het dat je klontjes krijgt, en dat willen we natuurlijk niet hebben. Meng dit allemaal nog goed door elkaar.

DSC_0937

Vet van tevoren even de vormpjes in met wat boter, zodat je de cakejes er makkelijker uit gaan wanneer ze klaar zijn. Giet het mengsel in de bakvormpjes (en niet zoals ik ernaast ;-)). Doe de cakejes zo’n 12-15 minuten in de oven. Wanneer de buitenkant gebakken is, is die in principe klaar. Hoe langer je hem in de oven hebt, hoe minder vloeibaar de chocola straks is.

DSC_0939

Yummie! Haal de cakejes uit de bakvormpjes en eet de cakejes op wanneer ze nog warm zijn. Dan zijn ze het lekkerst!

DSC_0941

Doe er wat ijs en slagroom bij (of vanillesaus, je kan hier van alles mee combineren) en eet smakelijk! Ik heb de cakejes iets te lang in de oven gehad omdat ik langwerpige vormpjes heb gebruikt. Hierdoor is het lastig in te schatten of de chocola nog vloeibaar is of niet. Het makkelijkst is dan om wat lagere en bredere vormpjes te gebruiken. Ondanks dat de chocola niet helemaal gesmolten was nog, smaakte het nog steeds erg lekker!

Wat zou jij bij deze cakejes willen combineren? 

Liefs, Kim

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Volg jij mij al op Facebook , Instagram en Pinterest?

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Mm ziet er heerlijk uit Kim! Dit ga ik ook zeker een keer proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *