Afgelopen weken waren vrij druk waardoor ik weer minder tijd had om te bloggen. Nu heb ik weer meer tijd gevonden en deel ik vandaag de babykamer van Tijs.

Ik had in eerste instantie geen idee hoe en wat ik wilde qua kamer dus begon ik met zoeken naar leuke babykamers op Pinterest. Pinterest staat vol met leuke ideeën, dus genoeg inspiratie. En het belangrijkste, hij moest natuurlijk bij een jongen én bij een meisje passen. Ik twijfelde eerst over een roest-rode kleur want die vind ik toch wel heel erg mooi maar vond het al gauw te donker worden. Toen hadden we besloten om hem okergeel te maken. Dat geeft het geheel net een wat frissere uitstraling. Qua meubels en verdere indeling wist ik het ook nog niet zo goed. Maar even een paar nachtjes over slapen… Martijn had trouwens niet heel veel te zeggen over de kamer, haha. Ik ging vooral op zoek en hij moest zeggen of hij het wel of niet leuk vond. Daar luisterde ik dan wel weer naar. Maar gelukkig was hij het met zo goed als alles eens dus dat scheelt weer ;-).

We waren eruit! De kleurencombinatie zou zwart-wit-okergeel worden. Ook wilden we beide niet een ”kant-en-klare” kamer maar juist iets unieks en meubels die we gewoon leuk vonden. Het risico wordt daardoor wel groter dat het wat sneller rommelig lijkt. Daardoor werd de zoektocht ook weer wat moeilijker maar ook daar zijn we uit gekomen. En ik ben natuurlijk ruim op tijd begonnen, ahum. Al had ik daar zelf niet heel veel last van…

Dit bedje hierboven hebben we gekregen van een collega van Martijn. Super lief! Deze heb ik mat-wit gemaakt. Met natuurlijk een verf op waterbasis die je kunt gebruiken voor een kinderbedje. Toen moesten we nog op zoek naar de rest van de meubels. Ik wilde graag een hout-look qua commode en deze heb ik gevonden bij de Ikea. Toen waren we nog op zoek naar een kledingkast en die vonden we al snel bij de Leen Bakker. Wij vonden het zelf het handigste als dit een ”normale” kledingkast was en niet perse één voor de baby. Dit omdat je de kledingkast dan weer mee kunt nemen als hij weer wat groter is geworden.

Het okergele is iets wat overal een beetje terugkomt op de kamer. Omdat het bedje wit is, wilde ik de muur graag okergeel verven. Maar een hele muur vond ik wel een beetje teveel van het goede dus hebben we een hoek getapet en dat geverfd. Ik had verwacht dat het wat moeilijker zou zijn maar het tegendeel is waar. Erg makkelijk is het. Wel moet je er natuurlijk voor zorgen dat de lijnen rechte-schuine naar beneden lopen. Dit kun je doen door de afstand op de plint te meten en die beide even lang te maken op beide plinten, snap je? Daar trek je dan de hoeken naartoe. Het makkelijkste is om dit met z’n tweeën te doen zodat de ander de punt kan vasthouden. De zwarte stippen op de muur zijn muurstickers en kunnen er ook altijd weer afgehaald worden als je het niet meer leuk vindt. Het bedje in de hoek en klaar is het!

De kleur geel hebben we uitgekozen nadat we het dekentje hadden gevonden. Deze deken heeft Martijn meegenomen naar de Gamma. Daar kunnen ze een kleurenscan doen. Ze scannen de deken en hebben toen de verf gemaakt afhankelijk van die kleur. Super makkelijk en zo weet je dat het altijd zal matchen met de kleur die je wilde.

Dit is onze commode. Eigenlijk is het gewoon een ladekast voor gewone kleding maar je kunt hem dus ook prima als commode gebruiken. Ik vind hem vooral zo leuk door de leren handgreepjes die erop zitten. Vreselijk om te monteren maar als ze eenmaal zitten, is het wel heel mooi! Ook het maanlampje komt van de Ikea. Handig om een klein lampje bij de commode te hebben die niet te fel is waardoor je in de nacht niet het grote licht aan hoeft te doen als je je baby wilt verschonen. Maar wel weer genoeg licht zodat je kunt zien wát je moet verschonen ;-).

Het plankje boven de commode is dezelfde plank als die we beneden hebben hangen. Het is een stuk van een steigerhouten plank die we hier bij de Hubo hebben gekocht. De leren plankhangers hebben we gekocht via een webshop. Je kon hierbij gratis proefstukjes krijgen waardoor je kon zien hoe de kleur werd. Super handig! Helaas was er geen één die precies matcht met die van de commode maar deze vonden we het beste erbij passen. Wat boekjes, een knuffel en wat speelgoed op de plank en hij is klaar. In het mandje zitten verzorgingsspullen voor Tijs.

Hier de kledingkast van Tijs. Een mooie, simpele, grote kast waar we veel spullen in kwijt kunnen. Onderin liggen bijvoorbeeld pakken luiers en luierdoekjes. Handig om die binnen handbereik te hebben als je weer eens zonder zit. We hebben de deurknoppen eraf gehaald en dezelfde kleur handgreepjes als de plank dragers erop gedaan om het meer één geheel te maken.

Tot slot nog wat leuke dingen voor aan de muur. De poster van Tijs heb ik van een vriendin gekregen. Heel erg blij mee! Het is zijn sterrenbeeld afgebeeld in de sterren met bijbehorende eigenschappen en Tijs zijn geboortegegevens. Super leuk. Rechts onderaan zijn de voetjes van Tijs toen hij precies 1 week oud was. Het idee kwam van mijn kraamverzorgster om dit te doen. Tijs vond het op dat moment zelf niet zo heel erg leuk maar je hebt een leuke herinnering aan hoe klein hij ook alweer was.

Ik ben heel blij met het resultaat hoe het is geworden. Het enige wat we nog missen is een plant. Die staat normaal gesproken in de hoek maar die is nog iets te klein en had zonlicht nodig. Dus die staat beneden hard te groeien. Ik heb een leuke mand (MAND) om hem erin te doen en wanneer de bananenplant groot genoeg is kan die er ook in. Het vult de kamer dan net wat meer en geeft wat meer gezelligheid vind ik. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, Kim

Volg jij mij al op Facebook , Instagram en Pinterest?

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *