7 (!!) jaar geleden begon ik met mijn blog. Mijn eerste artikel was een recept van heerlijke chocolate chip cookies. 🍪 Gisteren maakte ik de koekjes opnieuw en gaf ik het recept een kleine update. Voor deze variant gebruikte ik overgebleven paaseitjes. Als je nog wat over hebt kunnen houden tenminste :-).

Wat heb je allemaal nodig voor zo’n 10 koekjes?

  • 170 gram zachte roomboter (kamertemperatuur)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • Chocola/smarties/nootjes/cranberry’s naar smaak

1. Zorg dat de boter en het ei op kamertemperatuur zijn. Doe de boter, kristalsuiker, basterdsuiker en vanillesuiker in één kom. Zorg dat de suiker goed opgenomen wordt in de boter.

2. Voeg het ei toe en mix het weer door elkaar.

3. Doe het bakpoeder, bloem en zout bij elkaar in een apart bakje en roer dit kort door elkaar. Voeg het daarna toe aan het mengsel en mix dit weer door elkaar.

4. Kneed dit geheel nog even met je handen. Het leuke aan dit recept is dat je zelf kan kiezen wat je in de koekjes doet. Verdeel het deeg in meerdere stukken als je verschillende soorten toppings wilt. Kies zelf de hoeveelheid. Hak/snijd de toppings in kleinere stukken indien dit nodig is. Voeg de verschillende toppings toe aan het deeg en meng dit door elkaar. Zodat de chocolade goed verdeeld is over het deeg.

5. Maak hiervan mooie bolletjes en leg ze op het bakpapier. Druk de bolletjes een beetje plat. Niet helemaal, want ze lopen vanzelf  uit als ze in de oven zitten. Voeg eventueel nog wat toppings toe bovenop het deeg.

6. Leg vervolgens de bolletjes deeg voor zo’n 30-45 minuten in de koelkast om het deeg wat op te laten stijven. Hierdoor blijven de koekjes mooier.

7. Doe vervolgens de koekjes 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. De koekjes lopen nog wat uit dus zorg voor wat afstand tussen de koekjes op de bakplaat. De koekjes zijn klaar wanneer ze lichtbruin zijn. Het geeft niks als ze nog een beetje zacht zijn. Wanneer ze afkoelen worden ze vanzelf hard. Tevens garen ze nog wat na op de bakplaat.

8. Laat vervolgens de koekjes goed afkoelen waardoor ze lekker knapperig worden. Nu kan je ze opeten. Dat wordt smullen!!

Eet smakelijk!

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Ziet er erg leuk uit en duidelijke omschrijving geweldig

  2. […] met je te delen. Dus: verplaats jezelf op de bank, zet een lekker kopje thee, geniet van heerlijke chocolate chip cookies en kijk naar een leuke film! De laatste tijd heb ik weer een aantal leuke, goede, interessante […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *