Maart was een bijzondere thuis-blijf maand door natuurlijk het Coronavirus. Vandaag deel ik mijn hoogtepunten van maart.

Corona is natuurlijk niet bepaald een hoogtepunt maar zeker onderdeel van ons leven geworden. In maart werd namelijk duidelijk dat we zo veel mogelijk thuis moesten (en nog steeds moeten) blijven, dat je alleen naar je werk toe kan als het echt moet en dat de supermarkten werden leeggehamsterd. Hierdoor hebben wij de maand toch wel even wat anders ingevuld dan dat we normaal gesproken doen en sinds gisteren weten we dat dit voorlopig nog wel even zo blijft. We spelen meer spelletjes, zijn thuis de boel aan het opruimen, we zijn veel meer samen. Al merk ik ook dat ik wel weer toe ben om ergens anders heen te gaan behalve mijn werk, de supermarkt of thuis. Of dat ik toe ben aan gezelligheid met andere mensen, lekker uit eten. Maar dat neem ik allemaal voor lief want ik of mijn omgeving wil niet ziek worden, of erger…

Maar ik vind ook dat we niet teveel moeten stilstaan bij het negatieve maar ook juist bij de positieve dingen. We kunnen er helaas niks aan veranderen (behalve door meer thuis te blijven dan). Want ondanks het coronavirus, hebben we ons prima kunnen vermaken in maart.

We hebben een paar heerlijke weken gehad in maart met stralend weer. Gelukkig mochten we de deur nog wel uit om een wandeling te maken want als je echt alleen maar thuis zou mogen zitten, zou ik echt gek worden. Zolang je de minimale afstand maar houdt van 1,5 meter wil het prima. Wandelen hebben we dan ook veel gedaan. En ook Tijs komt dan lekker even buiten.

Voordat de maatregelen überhaupt van start waren gegaan kwam ons neefje Finn gezellig bij ons logeren. Ook toen was het heerlijk weer en zijn we naar het Boomkroonpad gegaan om kabouters te zoeken. Finn op zijn fietsje sjezen door het bos en wij er achteraan. Thuis koekjes gebakken, pannenkoeken gegeten, koekjes versierd, filmpje gekeken. Heerlijk! En Finn is zo leuk met Tijs. Heel leuk om te zien.

Nu we meer thuis zijn kunnen we ook wat uitgebreider koken of nieuwe recepten uitproberen. Martijn ging weer los met het maken van deze spareribs. En dit waren één van de lekkerste spareribs die ik ooit heb gegeten. Goede smaak, licht pittig, lekker mals. Het vlees kwam met gemak van het bot af. Heerlijk. Klik hier voor het recept. Ook ga ik de komende tijd wat nieuwe recepten met je delen op mijn blog. Handig voor als je inspiratieloos bent.

Ook is Tijs al weer een half jaar oud en heeft hij het omdraaien helemaal ontdekt! Time flies. Je bent er een hele dag mee bezig om hem weer op zijn buik te leggen maar af en toe lukt het dat hij zich toch wel om kan draaien. Ook als hij in zijn slaapzak ligt. Dan ligt hij weer overdwars in bed en dan zit hij vast. Als iemand tips heeft, brand los ;-).

Maart stond ook in het teken van bakken. Ik ben veel dingen aan het uitproberen of mocht voor anderen bakken. Ondanks dat je je verjaardag niet groots kunt vieren, kan ik natuurlijk wel een kleinere taart voor je maken. Ook heb ik de box vol lekkers bedacht. Een box, met vier verschillende lekkernijen erin. Het was een groot succes. Super leuk dat er zo veel mensen met mij enthousiast waren. Dit ga ik zeker nog eens doen. Houd mijn Facebook en/of Instagram goed in de gaten om de volgende boxen niet te missen.

Maart was een gekke maar deels ook fijne maand. Hopelijk zullen we wat positievere berichten krijgen de komende maand wat betreft het virus. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat lopen. Blijf zoveel mogelijk thuis, denk aan die ander en blijf gezond!

Liefs, Kim

Volg jij mij al op Facebook , Instagram en Pinterest?

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *