‘In plaats van goede voornemens maak ik een lijst met wilde plannen” – Loesje.

Dit stond er in de weekkalender van ons. Hierdoor werd ik geïnspireerd om dit artikel te schrijven. Hierbij mijn plannen voor 2020!

Relaxen & Genieten

Een van de belangrijkste dingen die ik mij graag wil voornemen is dat ik mij niet overal zo druk om wil maken. We zijn gezond, hebben het onwijs goed, hebben een gezonde zoon en doen gewoon lekker ons ding. Waarom pieker ik dan soms toch zoveel? Ik denk dat het ook vooral in het aard van het beestje zit maar ik moet vaker naar mezelf luisteren als ik tegen mezelf zeg: stop. Ooit gaat dat wel lukken denk ik. Ik merk wel sinds de komst van Tijs dat dingen om mij heen minder boeien. Tijs is nu het allerbelangrijkste en de rest kan mij niet altijd zoveel interesseren merk ik. In ieder geval een stuk minder. Het is nu natuurlijk niet zo dat ik geen empathie meer heb of zo haha, maar het zet alles wel even weer in perspectief. En ik kan heerlijk genieten van een hele dag niet zoveel doen. Bezig zijn met Tijs, beetje televisie kijken, de was doen, spelletje doen, even een wandelingetje maken. Heerlijk. Zo’n dag is zo voorbij.

Reizen

Ja reizen blijft wel op het programma staan. Ik hou van nieuwe plekken ontdekken. We willen graag naar Japan voor een aantal weken maar moeten even kijken wat agenda-technisch uitkomt. We willen ons er in ieder geval in verdiepen. Ik heb heel subtiel een boek van Japan aan Martijn gegeven voor kerst.

Ook ga ik met Berdien nog een weekendje weg met SRPRSME. Dat wordt al onze vijfde keer! En het is chil, want je kunt nu allemaal steden selecteren waar je al geweest bent dus die kun je allemaal uitsluiten. Normaal gesproken is het zo dat je maar 3 steden kunt uitsluiten, en de steden waar je met de organisatie al geweest bent maar als je ze allemaal kunt uitsluiten ga je sowieso naar een stad waar je nog nooit bent geweest. Waar zullen we dan heengaan? Ik ben benieuwd.

Voordat we überhaupt naar Japan gaan willen we eerst een kortere vlucht met Tijs maken. Dit om te kijken of het vliegen wat is en wat handig is met een kleine man aan boord. Ik zou wel naar Marrakech willen of Valencia o.i.d. Het is in ieder geval al helemaal aan het kriebelen om op reis te gaan.

Bloggen

Ik ben al wel even bezig met bloggen en dit jaar bestaat mijn blog vijf jaar alweer. Zoals je misschien wel weet ben ik een beetje een sporadische blogger. Ik blog wanneer het mij eigenlijk uitkomt en ik wil er graag gewoon plezier inhouden zonder dat het van mezelf ”moet”. Dit zal betekenen dat wanneer er even een tijdje geen artikel online komt, ik dan waarschijnlijk er geen tijd of geen zin in heb. En dat is dan ook prima. Zolang ik het maar leuk blijf vinden.

Bakken

Je weet het misschien wel, maar ik hou erg van bakken (en het daarna opeten natuurlijk). Ik krijg steeds meer opdrachten om voor anderen te mogen bakken en dat vind ik echt super leuk. Ik hoop dat ik dat komende jaren mag blijven doen. Naast het bakken voor anderen wil ik mezelf ook graag ontwikkelen in het bakken zelf. Meer experimenteren met smaken, nieuwe recepten uitproberen en nieuwe dingen leren zoals bijvoorbeeld brood bakken. Bakken is echt niet altijd zo makkelijk als sommigen denken misschien. Het is precisiewerk en wanneer het dan uiteindelijk goed lukt, is dat extra leuk natuurlijk.

Dingen doen waar ik zelf zin in heb

De titel hierboven zegt het eigenlijk al. Doen waar ik zelf zin in heb. En natuurlijk rekening houden met mijn omgeving maar ik wil niet iets gaan doen waar ik eigenlijk geen zin in heb. Dan zit je jezelf alleen maar in de weg. Ik zal dan waarschijnlijk vaker nee zeggen tegen dingen en dat is dan ook helemaal prima.

De eerste verjaardag van Tijs vieren

Bovenstaande foto is alweer drie maanden geleden straks want deze foto is gemaakt toen hij precies één maand oud was. En over een paar dagen is hij alweer vier maanden oud. Ze zeggen niet voor niets dat de tijd snel gaat en dat is ook echt zo. Heerlijk genieten met die kleine man en dan is hij in september alweer 1 jaar oud. Ik weet het, het duurt nog even maar voor je het weet is het alweer zover.

Mezelf ontwikkelen

In het bakken, in mijn werk, in mijn hoofd, in mijn blog. Je bent nooit te oud om nieuwe dingen bij te leren!

Chillen in de nieuwe tuin

We hebben er afgelopen jaar nauwelijks in gezeten omdat het al bijna herfst was toen de tuin helemaal klaar was maar wat heb ik een zin in weer heerlijk lente/zomerweer en dat je heerlijk buiten leeft. En dat in de nieuwe tuin! Kan haast niet wachten. En tegen die tijd kan Tijs al een beetje kruipen (denk ik) dus die kan zich ook lekker vermaken in het gras terwijl ik toekijk natuurlijk. Klaar met dat vieze regenachtige weer van de afgelopen periode. Daar wordt toch niemand vrolijk van. Doe dan maar sneeuw. Dat mag ook nog wel, maar hou maar op met die regen.

Meer lezen

En dat lezen kan ik dan natuurlijk ook weer in de nieuwe tuin doen. Ik lees veel te weinig. Je pakt toch snel je telefoon erbij of je kijkt televisie. En dat terwijl ik lezen zo fijn vind om te doen. Op vakantie lees ik vaak wel heel veel. Omdat ik dan offline ben heb ik ook niet die prikkels om mij heen om iets anders te gaan doen. Stom eigenlijk he.

Mij erbij neerleggen als (sommige) dingen die hierboven beschreven staan niet lukken

Ik denk dat dit misschien nog wel het belangrijkste is. Ik kan soms best wel veeleisend zijn van mezelf. Dat ik allerlei dingen moet doen maar dat is helemaal niet nodig. Het is meer voor mezelf dat ik dit een aandachtspunt vind dan dat ik dit echt moet doen. Het is altijd goed om daar even bij stil te staan en door dit juist allemaal weer eens op te schrijven word ik mij er weer even bewust van. Dat is altijd goed.

Wat zijn jouw (wilde) plannen voor het nieuwe jaar? Heb jij voornemens of doe je hier juist bewust niet aan?

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *