Het is al weer even 2020. 2019 was een mooi jaar. Tijd om nog even terug te blikken.

Allereerst was voor ons 2019 een mooi, goed jaar. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Daar ben ik mij ook zeker van bewust en daar denken wij ook aan. Natuurlijk zullen er voor ons ook dingen zijn die niet leuk waren maar dat is iets wat ik niet zo snel deel op mijn blog. Maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Je deelt vaak de dingen die wel leuk zijn waardoor anderen een vertekent beeld kunnen krijgen. Er zit altijd meer achter dan je denkt. In ieder geval gaan we vandaag terugblikken op de positieve dingen, want die waren er gelukkig wel heel veel!

Het allermooiste, grootste, geweldigste hoogtepunt is natuurlijk de geboorte van Tijs! In januari kwamen we erachter dat ik zwanger was. Een gekke periode waarin je het eerst nog niet verteld aan de mensen om je heen. Een geheim die alleen wij twee wisten. De eerste paar weken zijn natuurlijk erg spannend en is het de vraag of het allemaal goed gaat en gelukkig was dat ook zo. Eerst de ouders en familie op de hoogte, en langzaamaan kun je het aan steeds meer mensen vertellen. Ik heb er nooit een heel ding van gemaakt op social media maar het blijft wel heel bijzonder. En toen was het ineens alweer september. Ik ging met verlof en was er toen wel behoorlijk klaar mee (lees: opgezwollen voeten en lichaam van hier tot Tokio). Gelukkig kwam hij twee weekjes daarna en ben ik thuis bevallen. Wat heel fijn was trouwens want ik ben nauwelijks van mijn bed af geweest. Het was even wennen maar het voelde allemaal al heel natuurlijk aan. Cliché maar waar: alsof het nooit anders is geweest. En we zouden ook nooit meer anders willen. Martijn was heerlijk drie weken thuis en alles liep heel fijn. Totdat Martijn weer aan het werk moest, wat ik echt vreselijk vond. Ik was er letterlijk ziek van. Gelukkig duurde dit maar een week en kon ik daar ook weer aan wennen. En nog steeds ben ik heerlijk thuis. Iets waar ik ook wel aan kan wennen. Ik doe heerlijk mijn ding rondom de zorg voor Tijs en vermaak mij nog prima. Wel is het heel lekker om even mijn eigen ding te kunnen doen zoals toneel of afspreken met vrienden maar dan is het daarna ook wel weer heel fijn om thuis te komen. Natuurlijk zijn er dagen dat Tijs ook niet zijn dag heeft, of als ik dat niet heb, waarbij hij veel huilt, je hem niet stil kunt krijgen, je niet weet wat er aan de hand is, je nauwelijks naar de wc toe kan of dat hij ineens midden in de nacht huilend wakker wordt. Maar gelukkig zijn die dagen er bijna niet en als ze er zijn, gaan ze vanzelf wel weer voorbij. Deze maand ben ik nog heerlijk thuis en moet ik begin februari weer aan het werk. Iets waar ik erg tegenop zie maar wat gewoon moet gebeuren en misschien valt het allemaal wel heel erg mee. We gaan het dan wel bekijken. Nu nog even genieten.

2019 was ook het jaar van het bloggen. Halverwege het jaar ben ik weer actief begonnen en ik moet zeggen dat ik dat aardig vol houdt. De ene keer lukt het beter dan de andere keer. Het ligt er ook gewoon aan hoeveel tijd ik ervoor heb. Hoe meer tijd over, hoe meer ik blog. Met een baby is het soms lastig om te doen want wil je net ergens aan beginnen of ben je bezig, en dan moet je weer stoppen. Gelukkig hebben we nu wel een soort van ritme te pakken waardoor het voor mij ook makkelijker wordt. En dan moet ik daarnaast ook niet een hele dag volplannen waardoor ik de volgende dag zo moe ben dat ik nergens zin in heb, haha. Dat is ook nog eens een uitdaging. Keuzes…

Taartentafel voor Patrick en Kirsten

In 2019 heb ik ook veel taarten gebakken. Niet alleen voor mezelf, vooral voor anderen. Ik vind het super leuk om voor anderen te mogen bakken. Heerlijk freubelen om tot een mooi resultaat te komen. Altijd wel weer spannend of de taarten goed in de smaak vallen natuurlijk maar gelukkig is dat wel het geval. Het leukste vind ik om mezelf uit te dagen om weer nieuwe dingen te maken. Het hoogtepunt van dit jaar was weer dat ik mocht bakken voor een bruiloft. Voor iedereen is het bakken bijzonder maar een bruiloft is toch vaak net iets specialer. Ook in 2020 mag ik weer bakken voor een bruiloft. En er staan al een aantal andere bestellingen in de agenda. Ik vind het leuk dat ik er zoveel plezier aan beleef en extra wanneer de ander ook blij is! En niet te vergeten. Ik deed in maart ook mee met Heel Borger Bakt en daar werd ik derde!

2019 stond ook weer in het teken van reisjes en weekendjes weg. In het begin van jaar ging ik met Martijn een weekendje naar Centerparks. Toen wisten we net dat we een kindje zouden krijgen. Met Berdien maakten wij ons jaarlijkse stedentripje naar een onbekende stad (dit keer was het Nice). Met Martijn ging ik ook nog naar Londen om o.a. het concert van Muse te bezoeken en ging ik met Martijn (en mijn dikke buik) kamperen in Frankrijk voor een paar weekjes en zijn we aan het einde van het jaar met de schoonfamilie een weekendje weg geweest naar Julianadorp aan Zee. Ik kan haast niet wachten om met Tijs de wereld te gaan ontdekken. Martijn en ik willen beide graag naar Japan (met Tijs natuurlijk) voor een aantal weken maar we moeten even kijken wanneer dat goed uitkomt voor ons. Misschien schuift dat op naar volgend jaar want je wilt natuurlijk wel in een goede periode heen gaan. En willen we eerst is even kijken hoe het vliegen überhaupt met een klein kind is.

Zoals ik al beschreef was 2019 een mooi jaar voor ons. Er zijn natuurlijk genoeg andere leuke dingen gebeurd. Die kun je steeds lezen in de hoogtepunten van elke maand. We hebben leuke dingen kunnen doen en daar ben ik ook heel erg dankbaar voor. Het is helaas niet voor iedereen mogelijk. Ik ben er ook van overtuigd dat zolang het allemaal kan, je het ook moet doen want voor je het weet lukt of kan het niet meer.

Misschien kan het officieel al niet meer maar ik wil jou ook graag nog een mooi, liefdevol, gezond en gelukkig 2020 wensen. Tot de volgende keer!

Liefs, Kim

Volg jij mij al op Facebook , Instagram en Pinterest?

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *