Vorige week zaterdag hebben wij de kerstboom opgehaald met de bedoeling om hem zondag op te tuigen. Met het weer hadden we het niet beter kunnen treffen want zondag kwam er toch een lading sneeuw aan. Met de kerstmuziek aan, kopje thee erbij en met de sneeuw die valt uit de lucht kun je geen beter kerst/wintergevoel krijgen. Ik laat je zien hoe je de kerstsfeer in huis haalt en heb nog een leuke do it yourself voor jou.

DSC_0211

Dit was toen het nog begon te sneeuwen afgelopen zondag. En er kwam steeds meer en meer. Joep moest er alleen niet zoveel van weten en ging daarna al weer gauw naar binnen. DSC_0216DSC_0217

Ik vind sneeuw altijd iets heel magisch. De wereld lijkt dan een heel stuk mooier wanneer er een laagje sneeuw overheen ligt. DSC_0219

Tijd om de kerstboom op te tuigen. Het is altijd even een klusje maar wanneer die staat ziet het er al gelijk een stuk gezelliger uit. Wij hebben vooral wit en lichtblauw in de boom. Ik heb alleen nog het gevoel dat er iets ‘mist’ maar ik weet niet zo goed wat. Ik zat te denken aan een slinger maar dat weet ik nog niet helemaal zeker. Heb jij nog een tip? DSC_0224DSC_0227

En de rest van het huis heeft ook een gezellige sfeer. De kerstboompjes in de vensterbank kocht ik bij de Action. De zwarte huisjes met rendier bij de kwantum en de stolp met daarin de boompjes en kerstman heb ik al eerder een keer gekocht. Het leuke hieraan is dat je het met van alles kunt combineren. De pannenkoekenplant heb ik van een vriendinnetje gekregen.

Tot slot heb ik een rendier gemaakt van washi-tape. Een super makkelijke DIY die je binnen 10 minuten klaar hebt. Wat je nodig hebt voor deze DIY is het volgende:

  • Een canvas-doek of ander platte ondergrond waar je washi-tape op kan plakken. Het kan bijvoorbeeld ook heel mooi op hout.
  • Washi-tape. Ik koos voor eentje met glitters. Dat hoort natuurlijk met kerst 😉
  • Potlood
  • Lineaal

Teken als eerste de vorm uit van het rendier met het potlood. Plak daaroverheen de washi-tape en eigenlijk ben je al weer klaar!

DSC_0092

Simpel maar wel leuk!

Heb jij de kerstboom al staan? Of alleen het huis versiert? Of allebei? 😀

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *