In december deelde ik al het eerste deel van mijn leukste citytrips die ik ooit gedaan heb. Vandaag het tweede deel. Waarin ik de mooiste stad deel waar ik ooit ben geweest.

Londen

Ik ben nu drie keer in Londen geweest. En ik blijf het een super toffe stad vinden. Ik ben wel fan van de Engelse cultuur en helemaal door de serie The Crown, die ik al helemaal uitgekeken heb. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de rest van Engeland. Maar weer even terug naar Londen: Londen heeft een grote geschiedenis en ik begrijp echt niet alles maar ik vind het wel interessant en fascinerend. De kroonjuwelen, de monarchie, de musicals die al jaren uitgevoerd worden en de leuke bezienswaardigheden. Ik vind de mensen vriendelijk en ik houd van het accent. Londen is sowieso één van mijn favorieten. En ik zal er sowieso nog een keer naartoe willen want er is nog meer te ontdekken naar mijn idee.

Milaan

Met Srprsme ging ik met Berdien naar Milaan. De Italiaanse cultuur (vooral het eten) spreekt mij erg aan dus dan heeft deze Italiaanse stad sowieso een voorkeur bij mij. Pizza, pasta, wijn, heerlijk! Milaan zelf vind ik een knusse stad met de belangrijkste bezienswaardigheden bij elkaar. Midden op het plein vind je de reusachtige Duomo. Daar kun je in maar ook op. Vreselijk als je hoogtevrees hebt… maar wel de moeite waard. En dat was het ook wel zo’n beetje vond ik. Om de Duomo heen kun je goed winkelen en slenteren door de stad is leuk, maar na een dag vond ik dat je alles wel zo’n beetje gezien had.

Praag

Een prachtige stad is dit. Ik had het totaal niet verwacht dat je je hier heel goed kunt vermaken. Mijn idee bij deze stad was dat hij heel grauw was, weinig cultuur maar het tegendeel bleek waar. Dit was onze derde Srprsme trip en we waren daar drie dagen maar daar had ik niet genoeg aan. Er viel genoeg te zien en er was genoeg te doen. Wij liepen er met een heerlijke temperatuur maar ik zou er bijvoorbeeld ook wel in de winter heen willen of wanneer het bedekt is met sneeuw. Magisch lijkt me dat!

Nice

Ik ben in heel Frankrijk geweest en heb veel steden bezocht, maar in mijn herinnering ben ik nog nooit in Nice geweest. Het was dan ook toevallig dat onze vierde Srprsme trip hier naartoe ging. Dit keer kozen we vier dagen. Berdien en ik liepen toen namelijk met onze zwangere buikjes rond dus lekker rustig aandoen stond hoog bovenaan onze lijst. Ons hotel bevond zich in een zijstraatje van een winkelstraat dus we zaten lekker in het centrum. Nice is goed te bereiken met het OV en ligt aan zee. Er waren die-hards die zich eraan gingen wagen maar voor ons was het nog te koud. We konden ons prima vermaken in Nice. Zo hebben we een kleine klim gemaakt om te genieten van het uitzicht met een mooi park bovenop de rotsen. We hebben gefietst door de stad. Lekker op terrasjes gezeten. Gewinkeld. Zijn met de bus naar een nabijgelegen dorpje geweest (Èze) waardoor het lijkt dat je je in de Middeleeuwen bevindt. Daar hebben we ons ook een halve dag vermaakt met o.a. de parfumfabriek Fragonard. Ook kun je makkelijk met de trein vanuit Nice Monaco bezoeken. Het is dat wij er niet nog een dag extra waren maar anders hadden we dat zeker gedaan. Nice was leuk!

Reykjavik

In mei 2018 waren wij in IJsland en als laatste van onze roadtrip hebben wij Reykjavik bezocht. Reykjavik is makkelijk te zien binnen 1 dag en valt echt niet te vergelijken met een andere hoofdstad van Europa, maar het leuke aan deze stad is dat je ook de prachtige natuur van IJsland even snel in een notendop kunt zien. Zo kun je naar een geiser en verschillende watervallen om een blik te werpen op de natuur. Er worden namelijk veel dagtripjes verzorgd vanuit deze stad dus zelf hoef je ook geen vervoer te regelen. Ook is IJsland maar 3 uur vliegen vanaf Amsterdam. Iets wat mij meeviel want ik dacht dat het altijd langer vliegen was.

Rome

Rome, de mooiste stad waar ik ooit geweest ben. Als ik 1 stad zou aanraden om heen te gaan, is het deze wel. Letterlijk om elke hoek van de straat vind je wel iets om naar te kijken. Deze stad staat vol met oude gebouwen met natuurlijk het Colosseum als absoluut hoogtepunt. Ik zou dan ook aanraden om lopend door deze stad te gaan omdat je dan het meeste ziet van deze stad. Ga eten in een zijstraatje van een zijstraatje, dat scheelt enorm veel geld en is lekker knus. Ik heb dan ook in twee verschillende artikelen beschreven waarom je deze stad moet bezoeken en wat er allemaal te zien valt. Dit kun je hier en hier bekijken. Sowieso kom ik nog eens terug naar deze stad, want ik geloof niet dat wij alles gezien hebben. Absoluut mijn nummer 1!

Wat is jouw mooiste stad waar je ooit geweest bent?

Liefs, Kim

Volg jij mij al op Facebook , Instagram en Pinterest?

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. de parfumfabriek Fragonard is in Gasse, toch? heel de stad ruikt er lekker. En toch vind ik een van de mooiste steden onze hoofdstad Amsterdam[wel met wat minder toeristen dan heden ten dage]

    1. Klopt, zit ook in Grasse. Daar is het oorspronkelijke museum geloof ik. In Èze worden de badproducten gemaakt zoals showergel, bodylotion etc. Er wordt ook parfum verkocht, niet gemaakt. Dat gebeurd in Grasse 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *