Reizen

Op reis #2: De voorbereiding en de vlucht

Op reis. Dat is iets wat we samen al een hele tijd wilden doen. Niet zomaar een reis, maar iets waarbij we langer onderweg zijn alleen met z’n viertjes, dat we het land zo goed mogelijk kunnen leren kennen en doen waar we op dat moment zin in hebben. Hoe we dit gedaan hebben laat ik jullie weten.

Het begint met de voorbereiding. Wat willen we precies, hoe lang gaan we weg, waar gaan we heen, hoe gaan we het doen, welke spullen hebben we nodig, hoe gaan we dit regelen met werk en het huis? Allemaal dingen waar we rekening mee moeten houden. Teveel voorbereidingen wilden we ook niet doen want we willen graag op de bonnefooi maar onder een paar dingen regelen konden we niet onderuit.

Voor ons waren een aantal dingen het belangrijkste.

1. Hoe doet Tijs het op school? Gaat dit niet goed en hebben ze twijfels, dan gaat het hele feest niet door. Na een gesprekje met de juf hoefden we ons daar niet meer druk over te maken.

2. Hoe gaan we het regelen met werk en is het überhaupt mogelijk? Ook dat is goed gekomen na een aantal overleggen en geregel. We moesten toen wel bedenken hoe lang we ongeveer weg wilden.

3. Kunnen we dit regelen met de kinderopvang? Ook dat is gelukt. Tijs en Koen hebben we moeten uitschrijven om ze vervolgens weer in te schrijven met een nieuwe startdatum. Koen kan gelukkig weer naar zijn eigen groep en bij de BSO ging het ook makkelijk. Het stopzetten van de kinderopvang is in ons geval het voordeligst. Dit kan natuurlijk voor iedereen verschillen.

Toen moesten we bedenken waar we heen wilden. Er zat al van alles in ons hoofd en we wilden sowieso ergens heen waar het mooi weer is. En er zijn vast nog heel veel andere mooie en leuke plekken waar we heen willen maar uiteindelijk hebben we gekozen voor Thailand. Daar zal onze reis beginnen. Eerst hebben we tickets geboekt. In ons geval een retourticket. 1, dit is goedkoper. En 2, zodat het duidelijk is voor het werk en school wanneer we weer terug zijn. Omdat Bangkok toch vaak een tussenstop is tijdens vluchten rondom dit gebied hebben we een retour geboekt op deze stad.

We vliegen op Bangkok en zullen dan de rest van het land gaan ontdekken. Eerst ons maar eens verder goed inlezen in het land. Daar hebben we dit boekje bij gebruikt en Google is onze grote vriend. Wat zijn daarnaast belangrijke dingen om rekening mee te houden zoals visum en vaccinaties. Ook hadden we besloten om met backpacks te gaan reizen i.p.v. met koffers. Zodat we niet met zware koffers hoefden te sjouwen. Een bezoekje aan de GGD, praten met mensen en nog meer inlezen heeft er volgens ons best wel voor gezorgd dat we de belangrijkste dingen wel geregeld hebben. Ook ben ik ervan overtuigd dat dingen altijd wel goed komen, dat je veel dingen ook wel ter plekke kunt kopen en dat je het ritme vanzelf vindt in een land waar je jezelf goed bij voelt. Wij zijn er klaar voor!

We hebben de meesten de afgelopen weken nog even extra gezien, tijdens Koen zijn verjaardag een paar dagen ervoor nog en sommigen kwamen op maandag en dinsdag nog even langs om doei te zeggen. De spullen hebben we maandag ingepakt en op dinsdagochtend nog de laatste dingen en toen was het echt tijd om te gaan. De (o)ma’s kwamen ons uitzwaaien en mijn vader bracht ons naar Schiphol waar we ruim op tijd waren. Nog even wat drinken, afscheid nemen en mijn vader reed met onze auto weer naar huis. Wij gingen de tassen inleveren en inchecken hadden we thuis al gedaan. Hup, door de controle. Het was heel even spannend want blijkbaar registreert hij knijpfruit als iets geks (illegaals) waardoor wij ineens een praatje moesten houden over wat we gingen doen, hoe lang, waar we woonden. Om even te checken. Nou daar werd ik juist nog nerveuzer van maar we konden gelukkig doorlopen en er was verder niks aan de hand. De douane was ook allemaal prima en toen moesten we wachten.

We vonden gelijk een soort gaaf speelgoedvliegtuig waar de jongens in konden klimmen, vliegen en glijden dus die konden even hun energie kwijt. Wij aten nog een broodje en dronken wat en toen gingen we al richting de gate. Redelijk op tijd konden we het vliegtuig in en vlogen we. Gelukkig zaten we met z’n viertjes in 1 rij. Speelgoed mee, filmpjes aan en al snel kregen we eten want het was etenstijd. Ik deed Koen daarna zijn slaapzak aan zodat hij ongeveer rond NLe tijd zou gaan slapen maar daar had hij geen zin in. Veel te druk met alles wat er om hem heen gebeurd. Logisch natuurlijk. Uiteindelijk werd hij wel moe maar hij wilde echt niet slapen. Op goed geluk gewoon vast blijven houden terwijl hij bleef huilen. Zelfs anderen in het vliegtuig hebben nog even een rondje met hem gelopen maar het mocht niet baten. Uiteindelijk na een uur huilen gaf hij het op en is hij in mijn armen in slaap gevallen. Tijs sliep vrijwel direct nadat we vertelden dat hij moest gaan slapen. Wij hadden deze opblaaskussens van Wick air van tevoren besteld waardoor de kinderen languit of in ieder geval relaxter konden gaan liggen. Tijs kon hierdoor lekkerder liggen op zijn eigen plek, wel met zijn knieën wat gebogen maar prima. Koen kon languit liggen maar lag vooral liever in mijn armen. Er zit ook een pompje bij maar vanwege ruimtegebrek heeft Martijn de kussens zelf opgeblazen. Dit vond hij prima te doen.

Tijs heeft van de 11 uur durende vlucht bijna 5 uur geslapen, Koen heeft een paar uurtjes gepakt. Ik heb wat gedommeld en Martijn heeft ook wel even geslapen. We kregen in de ochtend nog een warme snack met yoghurt en fruit en toen landden we om 4 uur (NLe) tijd en om 10 uur (Thaise tijd). Goed op schema! Als laatsten het vliegtuig uit want we hadden veel te veel spullen die verspreid lagen over de grond maar alles wel mee kunnen nemen haha. Al met al vond ik de vlucht echt meevallen. Het ging sneller dan ik dacht. Tijs had goed geslapen, Koen iets minder maar na zijn powernap was hij goed te spreken. En nu, in Thailand! Op avontuur en onvergetelijke herinneringen! Tot een volgende update van onze aankomst en de dagen erna in Bangkok!

Je houd misschien ook van..

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *