Reizen

Op reis #3: Aankomst in Thailand en Bangkok

Na een op zich prima vlucht van 11 uur komen we aan op het vliegveld van Bangkok maar we zijn allemaal vermoeid en wat chagrijnig. Tijs heeft geen kracht om te lopen en elk ding wat we vragen is teveel, ik moet heel nodig naar de wc maar kan de wc niet vinden en Martijn wil graag door. Al met al niet heel gezellig maar Koen zit in de buggy en is verder chil. Nadat we allemaal wat hebben gegeten, gedronken en naar de wc zijn geweest is het weer klaar.

Eerst door de douane. Ik vind dat toch altijd wat spannend omdat ik bang ben dat ik wat verkeerd doe haha en dat we eruit worden gepikt. Held. Onze paspoorten worden gecheckt, er worden foto’s van de kinderen en alleen Martijn (?) genomen en Martijn en ik moeten onze vingerafdrukken geven. Na de stempels kunnen we door. Het hele vliegveld moeten we over voor de bagageband. De tassen zijn er vrij snel want wij waren toch laat het vliegtuig uit. Het was nog even de vraag of de buggy er zou zijn want hij zou eerst bij het vliegtuig staan maar dat was toch niet het geval en lag klaar bij de bagageband. Door naar de exit en kijken hoe we naar het hotel kunnen. De warmte knalt er lekker in.

We gaan toch voor makkelijk en kiezen voor een taxi (met airco) die ons rechtstreeks naar het hotel brengt. De chauffeur zegt dat het een korte rit is. Op de vraag hoe lang we onderweg zijn, is dat een uurtje. Naja, prima! Koen valt na 5 minuten in slaap.We rijden op de meter. Al met al zijn we ongeveer 1600 BAHT kwijt. Omgerekend zo’n 45 euro (1 euro is ongeveer 35 BAHT). Op dat moment maakte mij dat niet uit, want ik wilde zo snel mogelijk in het hotel zijn, onze kamer in en de koelte opzoeken. Later blijkt dat het ook goedkoper kan. Wij zijn later voor 600 BAHT (ongeveer 17 euro) op het vliegveld gekomen. Dus wie weet kun je op het vliegveld een chauffeur vinden die je al voor een vaste prijs heen kan brengen. Natuurlijk ook afhankelijk van hoe ver je met de taxi moet. Of je kiest voor de trein, bus of metro die je die kant op brengt. Wij hadden er alleen even geen kracht meer voor.

We verblijven in het hotel: New Siam Palace Ville. Eenmaal in het hotel zijn we een uur te vroeg voordat we kunnen inchecken. Een ander stel moet wachten in de lobby. Wij mogen door… Of het komt doordat we kleine kinderen mee hebben, of hun kamer was nog niet klaar. Maakt niet uit. Wij mogen door. Spullen uitpakken en snel zwemkleren aan. Klaar voor een verfrissende duik. Martijn en de kinderen gaan naar beneden. Ik doe een soort van poging om alles een beetje op te ruimen. Voor de mensen die mij kennen, ik ben daar niet zo goed in. Maar ik maak het in ieder geval een beetje een soort van overzichtelijk. Daarna duik ik ook het zwembad in. Samen met Koen ga ik weer naar boven zodat we beide even een middagdutje kunnen doen. We vallen al snel in slaap. We worden wakker van Martijn en Tijs die op de deur kloppen. Douchen en klaarmaken voor het eten.

We gaan toch gauw voor het bekende, wat drukkere. We zitten vlakbij, zo’n 10 minuten, van Khao San Road. Een ontzettend, toeristische, drukke straat waar je van alles kunt krijgen. Kleding, souvenirs, vers fruit, gefrituurde schorpioen, slang of spin, gehoorbeschadiging vanwege de harde muziek, migraine vanwege alle laserlampen, cannabis, want dat schijnt hier ook gewoon te mogen en veel eettentjes. Wij lopen de heenweg wanneer het wat rustiger is door de straat op zoek naar een eettent. Het wordt een Westerse tent met pizza maar ook Thais eten. We gaan de eerste dag even voor gemakkelijk. Tijs valt tijdens het pizza eten al in slaap. Hij eet letterlijk met zijn ogen dicht dus die leggen we maar gauw in de buggy. Koen is wat meer uitgerust en heeft nog genoeg praatjes. Hier valt al op hoeveel aandacht de kinderen krijgen. Ze worden aangekeken, er wordt veel naar ze gelachen of wij krijgen opmerkingen. Soms even aangeraakt. Koen vindt het wel leuk. Tijs heeft er nog niet heel veel zin in. We eten gauw ons eten op en wandelen naar ons hotelletje Koen in de draagzak. Die hadden we gelukkig nog meegenomen. Tijs slaapt door alle drukte heen en kunnen we zo overleggen in zijn bed. Dat scheelt, daar kun je een kanon bij afschieten en hij wordt niet wakker. Zijn broer moet daar nog iets beter in worden. Al denk ik dat dat in deze vakantie steeds makkelijker zal gaan want we slapen nu, en vast ook de komende tijd, bij elkaar op de kamer.

Koen valt toch na meerdere middagdutjes snel in slaap. Wij kunnen lekker beneden, buiten zitten met de babyfoon aan. We kletsen wat, lezen en schrijven en gaan bedenken wat we morgen gaan doen. Wij gaan ook gauw naar bed! Hopen op een goeie nacht…

Tot snel!

Je houd misschien ook van..

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *