Ik hou van reizen en het liefst ga ik overal naartoe. Als ik dan toch zou moeten kiezen… wat zou ik dan kiezen?

Zonvakantie of Wintersport

Het liefste ga ik op zonvakantie. Ik ben namelijk nog nooit op wintersport geweest. Al zou ik het wel heel graag willen. Wel is voor mij de vakantie echt compleet als het lekker weer is en dat is toch vaak wanneer de zon schijnt. Ik ken de charme van wintersport nog niet voldoende.

Vakantie aan de kust of Vakantie in het binnenland

Het lekkerste vind ik aan de kust maar om meer van het land te kunnen zien kies ik toch voor het binnenland. Het is maar net waar je je op focust op je vakantie. Kies je voor een luiervakantie, doe mij dan maar het strand. Kies je voor meer cultuur, doe mij dan maar het binnenland.

Europees eten of Aziatisch eten

Ik ben toch meer fan van Aziatisch eten. Ik zou alleen al weer terug naar Bali willen voor het eten.

Weg met vriendinnen of Weg met partner

Ja daar kan ik toch niet uit kiezen. Ik zou van beide niet zonder willen én kunnen! Dus ik kies lekker niet 😉

Actieve vakantie of Luiervakantie

Ik hou van luieren. Slapen is mijn hobby (naast eten dan). En sowieso doen we altijd lekker kalm aan en niet te gehaast. Maar op vakantie wil ik toch altijd wel graag wat zien en doen en vind ik het vaak zonde als je alleen maar aan het strand of zwembad zit. Een ander land is zoveel meer dan dat! Vaak combineren we het dan ook. Dus als ik moet kiezen, kies ik voor een actieve vakantie.

Azië of Afrika

Ik ben nog maar 1 keer in Azië geweest en nog nooit in Afrika. Beide continenten zou ik graag nog (eens) willen zien maar Azië trekt mij meer merk ik. Als ik kijk naar het lijstje van alle landen waar ik nog heen zou willen zijn er toch meer landen in Azië dan in Afrika.

Barcelona of Rome

Over deze valt niet te twijfelen. Beide mooi, maar ik kies dan toch echt voor Rome. Hier zijn wij een paar jaar geleden geweest (lees hier deel 1 en lees hier deel 2) en het valt niet eens in 1 artikel te zetten. Bijna alles hebben wij lopend gedaan en achter elk hoekje en elk straatje was wel wat moois te zien. We hebben onze ogen uitgekeken. Daarnaast is er het heerlijke Italiaanse eten wat ook niet onbelangrijk is.

Hotel of Camping

Vroeger gingen wij altijd kamperen. Zodra we in de volgeladen auto stapten hadden we vakantie. Broodjes, drinken en wat snoepjes mee en gaan! Dat gevoel heb ik nog steeds. En zodra we op de camping kwamen en onze tent aan het opzetten waren was het helemaal compleet. Echt vakantie-gevoel heb ik dus op een camping. Vorig jaar zijn wij even een weekendje wezen kamperen, en ondanks dat we maar een kwartier van huis waren had ik dat campinggevoel te pakken en voelde het alsof we heel ver weg waren. Voor verdere reizen zou ik niet zo snel kamperen. Dan boeken we toch sneller een hotel.

Wereldreis of De wereld zien in meerdere keren

Nog nooit heb ik een wereldreis gemaakt maar heb ik wel op mijn bucketlist staan. Toch vind ik het ook heel tof om vaker op vakantie te gaan en dus in etappes alles te gaan bekijken. Tot nu toe hebben we dat dan ook alleen maar gedaan. Maar als je dan meerdere landen in Azië wil bezoeken kan je dat het beste dan toch maar combineren. Ik zou echt nog wel voor een langere tijd weg willen.

Citytrip of Natuurvakantie

Ik heb wel door dat het echt dilemma’s zijn… Bij alle keuzes valt inderdaad wat voor te zeggen. Met een citytrip boek je vaak maar een paar dagen en ga je veel dingen zien in kortere tijd en bekijk je veel meer cultuur. Tijdens een natuurvakantie neem je wat meer de tijd om alles te zien. Als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor een natuurvakantie. Onze reis vorig jaar door IJsland was echt geweldig en vooral de natuur hebben we daar bekeken in 2,5 week tijd. Ik blijf het onvoorstelbaar vinden dat bijvoorbeeld een waterval zoals hierboven kan ontstaan door de aarde.

Nooit meer reizen of Nooit meer vrienden zien

Vrienden staan boven reizen. Geen uitleg voor nodig ;-). Het liefste dan reizen met vrienden. Mag dat ook?

Weg met de auto of Weg met het vliegtuig

Zoals ik beschreef bij het stukje camping-hotel heb ik meer het ”vakantiegevoel” zodra we in een auto stappen. Wel is het natuurlijk zo dat je met het vliegtuig veel verder komt maar met de auto kom je ook een heel eind. Met de auto kun je toch meer bekijken van een land en kom je onderweg ook mooie plekken tegen. Het duurt alleen wat langer. Ook vind ik het reizen met een auto altijd wel handig omdat je zo een stuk mobieler bent.

Backpacken of Cruisen

Beide ook nog nooit gedaan maar backpacken staat een stuk hoger op mijn lijstje dan reizen met een cruiseschip. Ik heb het gevoel dat wanneer je op een cruiseschip zit je je een beetje opgesloten kunt voelen. Ook al kan een cruiseschip een heel dorp op zich zijn natuurlijk. Ook denk ik dat wanneer je ergens aan land gaat je niet uitgebreid de tijd kunt nemen om dat stukje land te gaan ontdekken. Ik ben wat dat betreft veel meer gehecht aan de vrijheid die je hebt als je zou gaan backpacken en je dan rustig de tijd kunt nemen om alles op je eigen gemakje te bekijken.

Alles regelen of Op de bonnefooi

Ik ben het type die ervan houdt om op de bonnefooi te gaan en wel te zien waar we uitkomen. Natuurlijk zijn er dingen die je moet regelen maar ”het wel zien” is iets waar ik wel van houdt. Dat is ook één van de redenen waarom ik het reizen met SRPRSME zo leuk vindt. Ook als we gaan kamperen doen we dit vaak wel op de bonnefooi. Het lijkt mij ook alsnog heel erg leuk om ergens verder weg te gaan en dan ook wel te zien waar we uitkomen. Nu alleen mijn vriend nog overhalen ;-).

Roadtrip of Op één plek blijven

Roadtrip! Wel wil ik dan genoeg tijd hebben om alles goed te kunnen zien en je niet te hoeven haasten. Hoe we het in IJsland gedaan hadden was echt geweldig. Ik zou het zo weer doen. Toen we op Bali waren verbleven we wel op 1 plek. Achteraf gezien hadden we graag nog meer willen rondtrekken om zoveel mogelijk van het eiland te kunnen zien. Toen zaten we best lang in de auto om plekken te bekijken.

Wat zijn jouw antwoorden als je MOEST kiezen? Laat het weten in een reactie.

Liefs, Kim

Deze dilemma’s heb ik van reisdoc.nl

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *