IMG-20150515-WA0015

Vandaag het tweede deel van onze citytrip in Rome. Zoals je al in het eerste deel hier kon lezen vind ik Rome een fantastische mooie stad. We zijn vier dagen in Rome geweest en dat was ook genoeg. We hebben lang niet alles gezien, maar doordat wij zoveel hebben gelopen waren we echt kapot. We spraken iemand en die woonde zelf in deze mooie stad. Iedere keer wanneer zij naar werk ging zag ze weer iets nieuws. Ik weet zeker dat we er nog een keer terug gaan komen en zuilen wij ook weer nieuwe dingen ontdekken. Kijk je mee naar de rest van onze reis?

DSC_0348

Dit is het Fora di Cesare, oftewel het Forum van de welbekende Julius Caesar. Het was bedoeld om hier te handelen en mensen te ontmoeten. Zoals je kan zien is er niet veel meer van over omdat het helemaal verwoest is. Maar het schijnt dat het sowieso nog niet helemaal af is geweest, maar dat kunnen ze niet bewijzen.

DSC_0366

Hier hetzelfde forum als hierboven. Zoals je ziet zijn er alleen nog maar een paar zuilen over. Dit hoort ook bij het Forum Romanum.

DSC_0373

Oh, hey meeuw!

DSC_0387

Hier het Musei Capitolini waar je allerlei kunst en archeologie uit de Renaissance-tijd kunt zien. Wat wel grappig is om te zien is dat beide gebouwen aan de zijkant die recht tegenover elkaar staan er precies hetzelfde uitzien. Elk detail is hetzelfde uitgewerkt.

DSC_0396

Loop je een beetje te slenteren vind je opeens een ruïne midden in de stad. Tsja, dat is normaal in Rome.

DSC_0403

Het Pantheon. Toen ik hem zo zag op de foto dacht ik, oké, wat is dit voor oud koekblik? Maar toen ik voor het Pantheon stond en erin dacht ik oké dit is toch best wel mooi. De koepel bleef de grootste van de wereld met een diameter van 43 meter, totdat er in Florence een koepel kwam met een diameter van 45 meter. De koepel is echt gigantische en ik vind het echt heel knap en bijzonder hoe ze zoiets kunnen maken en dat dat altijd dan blijft bestaan.

DSC_0408

De voorkant van het Pantheon met de mega grote zuilen. Hoe ze dit vroeger voor elkaar hebben gekregen is voor mij altijd een raadsel. Maar goed, het blijft mooi om te bekijken.

DSC_0410

Kijk uit voor dit soort mannetjes, want ze willen maar al te graag veel geld verdienen. Ze vragen of je met ze op de foto wil en vervolgens vragen ze daar 50 euro voor. Zou ik niet doen als ik jou was ;-). Tenzij je graag van je geld af wilt natuurlijk. Van je geld af lukt sowieso wel in Rome. Het is niet super goedkoop en je gaat toch al gauw naar binnen bij een aantal hoogtepunten. Ze kosten niet allemaal geld, maar wel al gauw gemiddeld zeven euro p.p. en dat gaat hard als je per dag zo’n vijf verschillende gebouwen bezoekt.

DSC_0445

Op de route vanaf het Pantheon ligt Piaza Navona. Dit plein ligt in één van de oudste buurten van Rome. Je vindt hier veel straatartiesten, kunstenaars en muzikanten en het viel mij ook op dat er veel studenten rondliepen. In het midden staat een mooie fontein die verwijst naar vier grote rivieren d.m.v. een soort van goden. Het is hier heel sfeervol en gezellig door de muziek en de mensen. We hebben hier heerlijk op een terras gezeten en daarna lekker gegeten om vervolgens weer terug te gaan naar het hotel. Let op, het is hier vrij prijzig vanwege het toeristische plein.

DSC_0491

Op de derde dag gingen we naar het Vaticaan toe. We bedachten dat we hier maar vroeg heen moesten omdat het dan wat minder druk zou zijn, maar we hadden niet bedacht (en dat wisten we ook niet) dat de paus elke woensdag een toespraak geeft waar mensen al vanaf 05:00 uur (ja echt vanaf die tijd!) al in de rij staan om een stoeltje te kunnen bemachtigen. Het was dus vrij druk en dat betekende ook dat we pas vanaf 14:00 uur de Sint Pieter in konden + dat ik er zelf niet helemaal op gekleed was. Ik mocht ook geen andere kerken in vlakbij het Vaticaan (lees: korte broek en hemdje), dus wees erop voorbereid dat je een broek aan hebt over je knieën en iets over je schouders. Anders kun je het echt vergeten om naar binnen te mogen. We bedachten dat we hier beter een dag later heen konden gaan vanwege de drukte en mijn kleding.

DSC_0480

We hebben natuurlijk wel even geluisterd wat er werd gezegd want ze doen de toespraak in het Italiaans, Duits, Engels en volgens mij ook nog Frans. Haal je vergrootglas er maar bij en voor de zekerheid heb ik er maar even een pijltje bij neergezet voor de mensen die hem anders niet zien, maar wij hebben de paus gezien!! We kunnen in ieder geval zeggen dat wij de paus hebben gespot en natuurlijk kon een selfie met de paus niet ontbreken dus die hebben we ook maar even gemaakt.

DSC_0638

Een dag later. Zoek de verschillen! Het is een stuk rustiger gelukkig en ook al stond er een rij helemaal rondom het Vaticaan, we stonden maar een kwartiertje in de rij voor de Sint-Pietersbasiliek die je hier voor je ziet. Het is de één na grootste kerk van de wereld. Als je in Vaticaanstad komt, wat dus niet Rome is maar een heel klein landje, zie je gelijk dat het allemaal veel schoner en netter is en dat het lijkt dat ‘geld’ hier veel meer aanwezig is. De gebouwen zijn allemaal netjes en goed afgewerkt vergeleken met Rome zelf. Maar dat komt denk ik doordat de paus hier natuurlijk woont en dat het ook een veel kleiner land is en dat hier natuurlijk ook mega veel toeristen op af komen.

DSC_0658

De stoeltjes die afgelopen woensdag allemaal bezet waren tijdens de toespraak.

DSC_0666

Ook hier zei ik hardop bij binnenkomst: WAUW! Wat een prachtige kerk. Als je hier in deze kerk bent geweest dan vind je alle andere kerken die ziet kinderspel want dit is echt iets wat je gezien moet hebben. Ik ben totaal niet gelovig maar qua bouw en kunst en grootte moet je dit echt een keer in je leven gezien hebben want het is echt prachtig. Ik ga jullie ook niet vervelen met de bouw en kunstwerken en dergelijke die er allemaal in te zien zijn, je moet er zelf maar even heengaan want het is echt de moeite waard. En, vergeet je vooral niet te ‘bedekken’ met kleding/sjaaltjes.

DSC_0534

Castel San Angelo, oftewel: Engelenburcht. Ooit heeft deze burcht gediend als het huis van een paus om zichzelf en andere mensen te beschermen. Later werd deze burcht gediend als schatkamer en later en nu nog steeds dient het als een museum waar je de geschiedenis van deze burcht kan zien. Ik vond het er vrij kil op sommige plekken maar wanneer je in de slaapkamer van een aantal pausen terug bent heb je het idee dat je in een koninkrijk zit. Heel bijzonder.

DSC_0560

Uitzicht vanaf de Engelenburcht op rivier de Tiber.

DSC_0597

Hier staan we op het dak van de burcht en daar heb je weer dat mooie Pallazo waarover ik al vertelde in mijn vorige artikel. Sowieso als je op een hoog punt staat in Rome, heb je altijd prachtig uitzicht over de hele stad en zie je de grootste gebouwen elke keer weer terugkomen. Het is leuk om te zien dat je steeds weer een ander uitzicht hebt en dat je dingen herkent.

DSC_0617

En natuurlijk kan het heerlijke eten niet ontbreken. Het verschilt heel erg per plek hoeveel je betaald voor een pizza. Als je op een mega toeristisch plekje zit, dan betaal je zo 25 euro voor een fles wijn, terwijl we in een steegje wat verder van het centrum 8 euro voor een fles betalen.

Ook kennen ze niet zo goed het verschil tussen het brengen van het voorgerecht en hoofdgerecht. Zoals je hier kunt zien komt dat allemaal tegelijk haha. Maar dat maakt de smaak er gelukkig niet minder om. Ik ben echt fan geworden van de Italiaanse keuken, al kwam dat eigenlijk iets later in onze zomervakantie in Toscane, maar ook hier in Rome hebben we heerlijk genoten van pizza, pasta, lasagne, bruschetta en wijn!

Dit was dan het tweede deel van onze citytrip in Rome. We hebben zo ontzettend veel dingen gezien waardoor we echt na deze vakantie thuis moesten bijkomen, maar het was het allemaal waard. Ik kan niet wachten wanneer we hier weer een keer heengaan, en ook dan zal ik natuurlijk mijn tips met jullie delen. Bedankt voor het lezen en tot in het volgende artikel!

Zou jij zelf ook naar Rome toe willen? En waar wil je dan sowieso heen?

Liefs, Kim

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Je houd misschien ook van..

6 reacties

  1. Nice Kim ,wij hebben ook veel gezien maar gaan ook zeker nog een x terug voor de rest!!

    Gr Aggie

    1. Ja prachtige stad. Wij zullen er ook vast weer een x heen gaan!

  2. Ik hou echt intens veel van Rome! Wat een prachtige stad 🙂

  3. […] kies dan toch echt voor Rome. Hier zijn wij een paar jaar geleden geweest (lees hier deel 1 en lees hier deel 2) en het valt niet eens in 1 artikel te zetten. Bijna alles hebben wij lopend gedaan en achter elk […]

  4. […] beschreven waarom je deze stad moet bezoeken en wat er allemaal te zien valt. Dit kun je hier en hier bekijken. Sowieso kom ik nog eens terug naar deze stad, want ik geloof niet dat wij alles gezien […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *