Toen ik een tijdje terug een beetje bezig was met het Sonja Bakker dieet, kwam ik dit recept tegen. Sowieso heeft Sonja Bakker vaak wel hele lekkere recepten, maar bij deze dacht ik: ”hoe kan dit nou lekker zijn?” Zoals je leest was ik er in eerste instantie niet bepaald enthousiast over, totdat ik het toch maar een keer ging proberen. En lekker dat ze zijn! Super simpel, snel klaar, super lekker, lekker budget en nog gezond ook!
Dit recept is voor ongeveer 2 á 3 personen
- Wraps (moet je een beetje zelf inschatten hoeveel je wilt eten. Normaal is denk ik twee á drie wraps per persoon)
- 300 gram kipfilet
- 10 eetlepels kwark
- Geraspte kaas
- 0,5 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- Chilipoeder (moet je zelf ook even kijken hoe pittig je het wilt hebben)
1. Snij/schaaf de komkommer in dunne plakjes en verwarm ondertussen de over voor op plus/minus 180 graden.
2. Doe de kwark in een bakje samen met de chilipoeder en de geperste knoflook. Roer dit vervolgens goed door elkaar. Even proeven en ben je tevreden, is je smeersel klaar 🙂
3. Bestrijk de wrap met de kwark…
Tip: Maak hem nog gezonder door gebruik te maken van volkoren wraps.
4. Leg de komkommerplakjes erop…
5. Doe de kipfilet eroverheen & oprollen maar!
6. Smeer de ovenschaal dun in met wat olijfolie en doe de wraps in de ovenschaal. Doe er wat geraspte kaas over en doe het zo’n tien minuten in de oven totdat het lekker knapperig wordt en de kaas goed gesmolten is.
En je wraps zijn klaar! Dat was hem alweer! Super makkelijk, lekker, gezond en goedkoop!
Eet smakelijk!
Natuurlijk kan je je ingrediënten ook variëren. Welke variaties zou jij toevoegen?
Liefs, Kim
<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>
[…] genoeg ideeën? Dan heb je hier nog wat inspiratie: Lekker en makkelijke: Quesadilla’s of Kipfilet wraps of wat lekkere baksels: Dadelcake of Cake met Mars en witte chocola. Nadat je je hebt […]
[…] Kipfilet-wraps met knofloofkwark […]