PicMonkey Collage

Zondag is de ideale dag om te gaan bakken. Ik heb mij dan ook weer uitgeleefd in de keuken met wat leuke kerst en winterse recepten. Helaas laat het winterse weer op zich wachten maar met deze baksels kun je alvast in de stemming komen! Ik vind ze zelf goed gelukt en het ziet er vrolijk uit! Kijk mee hoe ik ze gemaakt heb.

1 6

Allereerst gaan we de sneeuwmannetjes maken. Ik heb zelf koekjes gebakken maar je kan als je dat makkelijker vindt ook kant en klare koekjes kopen.

Voor de koekjes heb je nodig:

 • Koekjesmix
 • Roomboter
 • Ei

Voor de topping:

 • Poedersuiker
 • Marshmallows
 • Decoreer stiften
 • M&M’s

2

1. Doe allereerst de koekjesmix, de boter en het ei in een beslagkom en meng dit goed door elkaar. Het wordt een kruimelig mengsel.

3

4

2. Maak er één groot geheel van zodat het allemaal goed samenkomt. Maak er kleine bolletjes van en plet ze plat zodat je al de vorm van de koekjes hebt. Doe ze daarna in de oven.

5

3. De koekjes zijn nu klaar en laat ze vervolgens goed afkoelen. Dit is erg belangrijk omdat het glazuur anders niet hard wordt.

8

4. Wanneer de koekjes zijn afgekoeld is het tijd om het glazuur te maken. Dit heb ik gemaakt met poedersuiker en wat water. Het is hierbij belangrijk dat je het glazuur zo stevig mogelijk maakt, maar dat het nog wel een beetje vloeibaar is. Ik heb eerst het malletje van de gesmolten sneeuwpop gemaakt en heb het vervolgens gevuld met het overige glazuur. Door eerst het malletje te maken wordt dit al een beetje hard waardoor het beter blijft zitten.

9

5. Wanneer je klaar bent met het glazuur doe je de marshmallows op het glazuur. Ik heb er halve van gemaakt omdat dat groot genoeg was.

10

6. Met de decoreerstiften heb ik een gezichtje gemaakt en de M&M’s erop geplakt die zich voordoen als knoopjes van de sneeuwpop. Het ziet er erg vrolijk uit op deze manier!

11

12

Ik vind ze erg leuk en vrolijk geworden en het is niet veel werk. Gelijk wat leuks om op tafel te zetten voor kerst.

13

Nu op naar het tweede baksel wat ik heb gemaakt! Dit is ook binnen een half uurtje gepiept. Want ik ga voor makkelijk en snel (vaak, niet altijd 😉 ). Dit heb je nodig:

 • Marshmallows
 • Kleine Candy Canes
 • Chocola
 • Decoratie

14

15

1. Doe als eerste de Candy Canes in de marshmallows. Zorg ervoor dat ze goed stevig blijven zitten. Smelt ondertussen de chocola au bain marie.

16

2. Dip de marshmallows in de chocola en rol ze vervolgens door de decoratie. Het is het handigste om de decoratie in een kommetje te doen die niet te diep is. Zo rol je het makkelijkst door de decoratie heen. Leg ze vervolgens op een bakpapiertje. Dit zorgt ervoor dat de chocola niet blijft plakken. Doe ze vervolgens in de koelkast om de chocola hard te laten worden.

17

18

Nadat de chocola is uitgehard is zijn je marshmallows met candy canes en chocola klaar om op te eten! De combinatie met marshmallow en chocola is echt heerlijk! Ook dit recept is makkelijk binnen een half uur klaar.

Hopelijk heb je nog wat leuke inspiratie opgekregen voor de feestdagen en de rest van de vakantie. Alvast een fijne kerst gewenst! 

Liefs, Kim

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Volg jij mij al op Facebook , Instagram en Pinterest?

Je houd misschien ook van..

2 reacties

 1. Hi! Ik probeer met de feestdagen altijd iets zelf te maken omdat ik daar normaal gesproken niet zoveel tijd voor heb. Maar deze koekjes en snoepjes zien er echt super cute uit! Helaas is kerst al weer voorbij maar misschien iets voor volgend jaar. Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *