Laatst heb ik een heerlijke courgette-lasagne gegeten. In plaats van de gewone ‘standaard’ lasagne-bladen heb ik hiervoor courgette gebruikt. Kijk hieronder voor het recept.
Snij de ui in kleine stukjes en fruit deze in wat olie aan. Rul vervolgens het gehakt.
Voeg de tomatenfrito, tomatenpuree en bijna alle kruiden (behalve het laurierblaadje) toe. Hierdoor ontstaat er een saus wat je ook goed kunt gebruiken voor pasta. Meng dit vervolgens goed door elkaar.
Wanneer het goed gemengd is voeg het laurierblaadje toe en laat dit vervolgens 30 minuten op zacht vuur sudderen. Hierdoor trekken de kruiden en smaken goed in de saus.
Wanneer de saus aan het pruttelen is kun je ondertussen de courgette in lange plakken schaven.
Leg deze vervolgens op keukenpapier en leg er vervolgens weer keukenpapier overheen. Hierdoor trekt het vocht in het keukenpapier en wordt de lasagne niet zo vochtig.
Maak ondertussen het ricottamengsel door de ricotta samen met het ei, wat geraspte kaas, peterselie en zout en peper in een kom te doen. Meng dit goed door elkaar tot een glad mengsel zoals onderstaande foto. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
Nadat je saus 30 minuten geprutteld heeft kun je de lasagne gaan klaarmaken. Allereerst een laagje saus, vervolgens de courgette, vervolgens het ricotta-mengsel en tot slot de geraspte kaas. Zorg ervoor dat je dunne en zo dus ook meerdere laagjes aanbrengt. Hierdoor blijft de lasagne goed stevig.
Eindig met een laagje kaas en doe hem vervolgens in een voorverwarmde oven van 190 graden voor zo’n 50 minuten.
Het kost allemaal even wat tijd maar dan heb je ook een lekkere, redelijk gezonde en smakelijke maaltijd! Geniet ervan!
Liefs, Kim