Jeetje, wat gaat de tijd snel, het is alweer november! Over twee maanden is oud en nieuw alweer achter de rug. Om de tijd zoveel mogelijk te benutten heb ik hier een super makkelijk en snel recept voor jullie: kokosbollen. Ja, je moet wel van kokos houden maar erg lekker, al zeg ik het zelf! Het recept komt uit het boek van Rudolph’s bakery. Ik laat je zien hoe je het maakt.
Voor een makkelijk recept heb je ook maar een paar dingen nodig:
- 250 gram geraspte kokos
- 250 gram suiker
- 3 eieren
- 1 eidooier
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Het makkelijkste is om dit eerst met een vork te doen aangezien het een wat dikkere substantie wordt.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Wanneer je het goed gemengd hebt maak er dan kleine bolletjes van met je handen en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Ik heb een wat kleinere oven waardoor ik mijn kokosbollen in twee keer moest bakken. Geen enkel probleem aangezien ze erg snel klaar zijn.
Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de bolletjes aangezien ze een beetje uit kunnen zakken. Doe ze vervolgens in de voorverwarmde oven voor ongeveer tien minuten. Ze moeten een beetje goudbruin en gaar zijn. Wanneer ze na tien minuten nog niet helemaal goudbruin zijn doe ze dan nog eventjes een paar minuten in een oven van 200 graden. Dat moest ik in ieder geval doen, elke oven is weer verschillend.
Wanneer je kokosbollen er zo uit zien zijn ze goed. Laat ze even afkoelen en smullen maar. Is het nu al klaar? Ja het is nu al klaar. Zo simpel is het! Geniet ervan!
Liefs, Kim
[…] makkelijk, en ook erg lekker met wat gesmolten chocolade eroverheen zijn deze kokosbollen. In een (letterlijke) handomdraai […]