Vandaag deel ik met jullie een heerlijk, makkelijk recept: appelcake. Je hebt het in 20 minuutjes bereid. Hoe makkelijk wil je het hebben?
Wat heb je nodig?
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 175 gram suiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 zakje/eetlepel vanillesuiker
- 4 eieren, ook op kamertemperatuur
- snufje zout
- 2 appels
- Wat extra boter om de bakvorm mee in te vetten
- Wat paneermeel voor de bakvorm
Snijd de appels in kleine blokjes. Je mag zelf bedenken hoe groot je de stukjes wilt hebben. Ik vind ze het lekkerst wanneer ze in kleine stukjes zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe de boter, samen met de suiker en vanillesuiker in een kom en meng dit tot een romig/glad mengsel. Voeg nu steeds één voor één de eieren toe, en meng dit met elkaar totdat het een luchtig mengsel wordt.
Voeg daarna steeds een beetje bakmeel toe bij het mengsel totdat je al het bakmeel hebt toegevoegd. Mix dit allen nog zo’n twee minuutjes totdat het glad is. Voeg tot slot aan het mengsel de stukjes appel, een beetje kaneel en een snufje zout toe.
Vet de cakevorm in en bestrooi dit met een beetje paneermeel. Dit doe je om te voorkomen dat de cake straks aan de bakvorm vastplakt. Doe het mengsel in de cakevorm en bak de cake zo’n 60 (ja 60!) minuten in de oven gaar. Haal de cake uit de oven en laat hem wat afkoelen. Je kan de cake na 10 minuutjes uit de bakvorm halen om hem beter af te laten koelen. OH HIJ IS ZOOOO LEKKER!!
TIP: Vind je een cakevorm minder leuk? Maak er dan appel-cupcakes van. Net zo lekker, net zo makkelijk. Ze hoeven alleen minder lang de oven in. Houd dat zelf in de gaten. Eet smakelijk!
Liefs, Kim