9

Vandaag heb ik weer een heerlijk baksel voor je klaarstaan, namelijk een Mars-Cake met witte chocolade. Ideaal om te maken voor in het weekend en dan lekker te genieten. Erg makkelijk, erg machtig en niet geheel onbelangrijk, erg lekker!

tekst

  • 300 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 300 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • 6 eieren
  • Zak candybars Mars o.i.d. wat je zelf lekker vindt.
  • 75 gram witte chocola

2

1. Klop de roomboter los samen met de suiker. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is omdat het dan veel minder één geheel wordt. Meng één voor één de eieren erdoor. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.

3

2. Spatel de bloem erdoor totdat alles goed gemengd is.

5

4

3. Zorg ervoor dat je het cakeblik goed hebt ingevet en giet er dan een laagje beslag in van ongeveer 2 cm. Voeg de helft van de ‘Marsen’ toe op het beslag en giet er vervolgens weer een laag in totdat de Mars bedekt is. Voeg dan de andere helft toe van de Mars en eindig met een laag beslag. Zorg ervoor dat ze niet de rand raken aangezien het dan erg vast blijft plakken.

6

4. Wanneer je dit gedaan hebt doe je de cake een uur in de oven op 175 graden. Je hoeft niet te checken met een satéprikker omdat de Mars plakkerig is waardoor je niet kunt kijken of die gaar is.

7

8

5. Laat de cake goed afkoelen voordat je de chocolade toevoegt. Smelt de chocola in de magnetron of au bain marie (in een bak boven een andere bak met warm water) en strijk/smeer/strooi het over de cake. Wat jij het mooiste vindt 🙂 en klaar is je cake!

9

Chocolate!! Yummie! Ik ben helemaal vergeten om een foto te maken van de binnenkant, maar je kan je vast wel inbeelden hoe lekker die eruit ziet. Je ziet het natuurlijk ook wanneer je hem zelf maakt ;-). De cake is erg machtig dus een klein stukje is meer dan genoeg. Geniet ervan!

Liefs, Kim

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. […] en makkelijke: Quesadilla’s of Kipfilet wraps of wat lekkere baksels: Dadelcake of Cake met Mars en witte chocola. Nadat je je hebt uitgesloofd in de keuken heb je het wel verdiend om op de bank te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *