In het eerste deel liet ik weten dat we een nieuw huis hebben gekocht. Inmiddels zijn we alweer drie maanden verder en zijn er grote (dure) knopen doorgehakt ;-).

Ik eindigde het artikel met dat ik zwanger was en dat we voor 4 maart al keuzes moesten doorgeven. Even voor de informatie: 3 maart was ik uitgerekend en inmiddels natuurlijk bevallen. Koen is alweer bijna 3 maanden oud, de tijd vliegt! Maar daar gaat dit artikel niet over. Qua timing was dit allemaal niet heel prettig. Wanneer we ergens een afspraak voor maakten was dit steeds onder voorbehoud omdat natuurlijk elk moment de baby kon komen. Spoiler alert: gelukkig konden alle afspraken doorgaan want Koen bleef nog even zitten. Daarnaast loop je daar met een mega dikke buik rond en ik had op dat moment wel wat anders aan mijn hoofd.

De keuzes voor 4 maart betrof de opties voor de ruwbouw. Dus dat betekent of je een garage wilt, een uitbouw, dakkapel of bijvoorbeeld een andere indeling van de ruimtes. De grote dingen zeg maar. In februari hadden we een paar afspraken staan bij een keukenboer en voor de badkamer. De badkamer was voor ons het meest relevant. Dit omdat we moesten weten of we de badkamer groter gingen maken of dat hij zo kon blijven. Dit in verband met een bad die we graag willen hebben.

Badkamer

Bij dit project zijn er vaste partijen betrokken. In ons geval voor de badkamer is dat Plieger, een groothandelaar en BMN voor de tegels. Hierdoor is de badkamer klaar voor de oplevering en is de badkamer verzekerd wanneer er achteraf toch iets mis blijkt te zijn bijvoorbeeld een lekkage. Wij dachten zelf dat het wel handig was om dit gewoon zo te laten en ook vanwege een kleine tijdsdruk (lees: baby) leek ons dit wel zo makkelijk. Achteraf gezien heb ik daar toch wel spijt van. We zijn goed geholpen hoor maar liever had ik het toch anders gehad. Het leek ons namelijk mooi als je de muren kon laten stucen en dat je dan één muur ging laten betegelen zodat die ”eruit knalt”. Dat kon niet vanwege de eis dat ze het niet zo op konden laten leveren vanwege een grotere kans op lekkage. Het kon eventueel wel na de oplevering maar wij hadden het gevoel dat we geen tijd hadden om naar een andere badkamerzaak te gaan. Nu ik dit typ denk ik: hoezo niet? Maar zo dachten we nou eenmaal. Daarnaast moest je naar twee verschillende zaken toe. Naar Plieger voor de meubels en naar BMN voor de tegels. Hier gaat ook meer tijd in zitten want voordat je terecht kunt voor een afspraak ben je zo weer een paar weken verder. En wat ik nog meer jammer vind is dat we geen tekening hebben gekregen hoe het geheel eruit gaat zien mét de tegels. Ik vind het erg lastig om het mij voor te stellen hoe het er nu echt uit komt te zien. Ik ben bang dat we dan een verkeerde keuze hebben gemaakt. Achteraf denk ik toch dat we het prima op een andere manier hadden kunnen doen maar daar kom je gedurende de tijd vanzelf achter. Het is voor ons ook allemaal nieuw natuurlijk! Al blijf ik de badkamer toch een beetje spannend vinden met hoe het uiteindelijk wordt haha. There’s no way back. Want de uiterlijke datum is al verstreken maar het komt vast goed.

Wij hadden eerst een afspraak bij de tegelboer maar ook dat hadden we niet heel handig gedaan want we moesten eerst weten of we een bad wilden en hoe de indeling zou worden. Oeps… Dus we waren daar na een klein half uurtje weer weg. Wel hadden we al de tegels uitgekozen voor de wc beneden. Een week later hadden we de afspraak bij Plieger om alle meubels uit te zoeken. Hier zijn we een hele ochtend mee bezig geweest maar gelukkig wisten we al redelijk goed wat we wilden. We hebben alles besproken wat we willen en hij heeft er uiteindelijk een tekening van gemaakt. Zo leuk om te zien hoe het in je hoofd zit ook op zo’n tekening eruit komt te zien. Dit is hoe de badkamer zal worden (zonder de uitgezochte tegels). Zoals je ziet gaat het lukken om een bad te plaatsen. We hebben hiervoor wel de badkamer wat groter moeten laten maken door wat in te leveren op een slaapkamer en de deur moest wat verplaatst worden maar dan is het wel helemaal naar ons wens. Nu de tegels nog!

We weten inmiddels beter wat we willen qua indeling en dus ook wat we willen qua tegels maar tussendoor moest nog eerst wat anders gebeuren. Namelijk de geboorte van Koen. Ik had eigenlijk nog helemaal geen zin om bezig te zijn met dingen voor het huis maar de volgende deadline zat er ook al aan te komen. We moesten namelijk voor 2 mei alle afbouw-opties doorgeven. Dus waar komen de stopcontacten en de lampenknopjes bijvoorbeeld en alle leidingen. We hebben toen een afspraak gemaakt bij de tegelboer om de tegels uit te zoeken.

Op naar de tegelboer, voor de tweede keer dus ;-). Helaas hebben we geen raam in de badkamer dus we moeten het hebben van de lampen qua licht. We hebben daarom gekozen voor lichtere tegels voor de vloer (de onderste tegels van de eerste foto) en de muren (zie middelste foto) en we laten de muur bij het bad eruit springen door andere tegels (zie de groene tegels op de derde foto). Deze muur zou ik wat op willen leuken door een plank in de kleur van het badkamermeubel en door wat leuke accessoires toe te voegen. Voor het toilet beneden hebben we dezelfde tegels gekozen als de eerste twee foto’s. Ik vond en vindt het nog steeds zo lastig omdat we dus geen voorbeeld krijgen met hoe het gaat worden. Ik zit bijvoorbeeld op het moment nog heel erg te twijfelen of ik de groene tegels ook op de voorkant van het bad wil of dat we de vloertegels op de muur van bad doortrekken. Wat zou jij doen?

Ondertussen zijn we ook nog naar meerdere keukenzaken geweest. Dit zal ik toelichten in een volgend artikel. Tot de volgende!

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *