Nog even een fijne tip voor het kerstontbijt: de cinnamon croissants. Heel veel makkelijker kan het niet worden maar wel lekkerder. Ik laat je zien hoe.
Wat je nodig hebt is het volgende:
- Croissant deeg
- 35 gram roomboter
- 50 gram suiker
- Paar theelepels kaneel
Zorg ervoor dat de roomboter een heel klein beetje gesmolten is. Doe dit samen met de suiker en de kaneel in een bakje en meng dit goed door elkaar. Rol het croissant deeg uit en smeer het mengsel erop en rol ze vervolgens op.
En leg ze op de bakplaat. Op de verpakking van de croissants staat hoe warm de oven moet en hoe lang ze de oven in moeten. Is ook per oven verschillend.
Ze zijn het lekkerste wanneer ze nog warm zijn. Wat ook lekker is, zijn kleine stukjes appel erbij. Dan krijg je een soort appeltaart-idee. Ik maak deze croissants in ieder geval voor het kerstontbijt!
Wat neem jij altijd met kerst bij het ontbijt?
Liefs, Kim
[…] Cinnamon croissants […]
[…] Cinnamon croissants […]