Op zoek naar een lekkere cake die je niet in de oven hoeft te doen? En hou je van zoete snacks? Dan is dit misschien iets voor jou! Dit recept komt van Rudolph van Veen, één van mijn favoriete koks. Hij heeft veel lekkere recepten en dit is er één van. Kijk gauw mee.

1

Wat je nodig hebt is het volgende:

  • 170 gram roomboter + een beetje extra om in te vetten
  • 85 gram pure chocola
  • 70 gram witte chocola
  • 300 gram volkoren biscuits
  • 10 gram suiker
  • 10 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 20 gram mini-marshmallows (of nog meer als je wilt :))

2

1. Hak de pure chocola in stukjes en smelt het au bain marie. Doordat je het in stukjes hakt smelt het sneller. Voeg vervolgens de roomboter, suiker, de honing en de cacaopoeder toe en meng het er door elkaar. Haal deze van het vuur. 3

2. Maak met een keukenmachine of sla met een deegroller (als je geen keukenmachine hebt, zoals ik) op de biscuitjes, om ze te verkruimelen. Doe de koekjes wel in een plastic zakje wanneer je ze kapot gaat slaan, anders gaat het alle kanten op. Vet vervolgens de bakvorm in.4

3. Hak de witte chocolade fijn. Doe vervolgens de koekkruimels, de marshmallows en de witte chocola bij het chocolademengsel. Doe dit vervolgens weer in de ingevette bakvorm. Laat dit goed opstijven in de koelkast voor minstens 2 uur.

56

Ik was zo slim om van het eindresultaat geen foto te maken, maar dit is een beetje hoe het eruit zag. Speciaal voor de zoetekauwen onder ons! Snij de cake/koek in smalle stukjes, want het is erg machtig! Geniet ervan!

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *