DSC_0603

Sinterklaas is weer in ons land aangekomen en dat betekent dat we weer allerlei leuke en lekkere recepten kunnen maken met betrekking op het allerleukste kinderfeest van het jaar! Ik heb een paar recepten gemaakt met het thema Sinterklaas en vandaag heb ik het recept voor speculaasbrownies. Ik vind deze brownies lekkerder dan gewone brownies dus dit is echt een aanrader! Kijk gauw mee zodat je snel zelf aan de slag kan gaan in de keuken.

DSC_0586

Het recept heb ik overgenomen van www.lekkerensimpel.com

Dit is wat je nodig hebt:

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 60 gram roomboter
  • 125 gram chocola (ik vind zelf melk chocolade het lekkerste omdat ik niet zo van pure chocola houd, maar je mag zelf weten natuurlijk welke je kiest!)
  • 0,5 eetlepel honing
  • 2 eetlepels cacao.
  • 5 speculaasjes
  • Schuddenbuikjes

DSC_0588

1. Doe de eieren samen met het zelfrijzend bakmeel en de cacao in een kom en mix dit goed door elkaar. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.

DSC_0590

2. Smelt de suiker samen met de roomboter, chocola en de honing op laag vuur. Roer dit net zo lang totdat het gesmolten is en het een samenhangend geheel is. Voeg dit toe aan het andere mengsel.

DSC_0592

3. Nadat je alles bij elkaar hebt gevoegd mix dit allemaal goed door elkaar.

DSC_0594

4. Kruimel de speculaasjes fijn, zo groot als je zelf wilt, en voeg doet tevens toe aan het mengsel. Meng dit met een spatel door elkaar.

DSC_0595

5. Pak vervolgens de bakvorm en doe er wat bakpapier bij in of vet de bakvorm in met boter zodat het niet vast blijft plakken aan de bakvorm. Giet vervolgens het mengsel in de bakvorm en strooit er wat schuddebuikjes overheen voor extra smaak en een leuk effect. Bak het vervolgens op 180 graden zo’n 20-25 minuutjes. Bij mij was de brownie na deze tijd (zelfs na 30 minuten) nog vrij nattig. Ik heb hem toen op 200 graden gezet voor zo’n vijf minuutjes. Het hangt dus heel erg van je oven af.

DSC_0603

En klaar is je speculaasbrownie! Hij is echt goddelijk! Een heerlijk recept voor pakjesavond om tussen de cadeautjes door lekker te snoepen! Geniet ervan!

Liefs, Kim

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. […] Tot slot het laatste Sinterklaas-recept op mijn blog is de Speculaasbrownie. In plaats van de schuddebuikjes, kun je natuurlijk ook pepernoten […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *