Bewerkt 9

In Frankrijk hebben wij de wafels een beetje ontdekt en sindsdien wil ik een wafelijzer. Verse wafels die voor je neus klaar gemaakt worden en dan met een heerlijke laag Nutella! In december heb ik van Sinterklaas (lees: vriendje) een wafelijzer gekregen. Na een aantal pogingen gewaagd te hebben, heb ik nu een lekker recept gevonden. Met dit recept maak je zo een schaal vol met wafels (ongeveer 12 stuks). Ik verzeker je: ze zijn lekker! En oh ja, ze zijn niet heel erg gezond… Ik zou ze dan ook niet iedere dag eten.

Bewerkt 1

Ik heb vandaag de helft van de ingrediënten gebruikt (voor 6 stuks). Dat kan ook makkelijk als je niet gelijk voor een heel weeshuis wafels wilt maken ;-). Vandaag benoem ik de standaard ingrediënten.

Wat heb je nodig? (voor 12 stuks):

 • 125 gram roomboter (je kan ook margarine gebruiken, maar ik ben zelf meer fan van roomboter)
 • 150 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 2 eieren
 • 250 gram bloem
 • 0,5 zakje bakpoeder
 • 250 ml melk

Bewerkt 2

1 Doe de boter, de suiker, vanillesuiker en de eieren in een kom en mix dit geheel tot een vrij glad mengsel. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed worden opgenomen.

Bewerkt 3

2 Voeg de bloem, bakpoeder en melk toe aan het mengsel. Ik heb eerst de helft van de bloem en melk toegevoegd om vervolgens te gaan mixen. Daarna heb ik de tweede helft toegevoegd. Dit heb ik zo gedaan omdat het anders te veel gaat sputteren waardoor ik de hele keuken er onder heb zitten.

Bewerkt 4

3 Zorg ervoor dat het een glad mengsel wordt zoals hierboven. Het is niet erg als er een beetje klontjes in zitten, dat kan je namelijk niet helemaal voorkomen. Het mengsel is klaar voor gebruik!! It’s time to bake some waffles!

Bewerkt 6

4 Zorg ervoor dat je het wafelijzer goed verwarmt en dat je hem goed invet. Dit doe ik ook met wat roomboter. Hiermee voorkom je dat de wafels aan het ijzer blijven plakken. Voeg wat mengsel toe in het ijzer en klap hem dicht…

Bewerkt 7

5 Totdat ze er zo uitzien! Het verschilt per wafel hoe lang je ze erin moet doen. Ik doe dit dan ook altijd een beetje op gevoel en kijk af en toe hoe ze erbij liggen. Als ik denk dat ze klaar zijn dan haal ik ze eruit. Ik doe ze er zo’n 2 à 3 minuutjes erin ongeveer. A piece of cake uhhh .. waffle!

Bewerkt 5

En leg ze daarna op een bordje met eventueel wat poedersuiker. De wafels zijn op zich al zoet genoeg, dus je zou ze ook zonder poedersuiker of iets anders kunnen eten. Een wafel met Nutella is ook errug lekker. In de zomer is het ook lekker denk ik met wat slagroom en aardbeien. Nomnomnom! Eet smakelijk!

Bewerkt 8 Bewerkt 10

Liefs, Kim

Wat lijkt jou lekker bij wafels?

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Je houd misschien ook van..

2 reacties

 1. Hoi Kim,
  Dat ziet er heerlijk uit! Mooie foto’s ook. Zelf heb ik geen wafelijzer (is misschien maar goed ook), maar als ik ergens een wafel eet dan vind ik het heerlijk met warme kersen!
  Groetjes, Immie

 2. Moeten We maar een keer proeven😄😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *