DSC06401

Ik laat je vandaag zien hoe je een heerlijke quiche kan maken. Het recept is van Sonja Bakker, dus nog redelijk gezond ook! Je kan dit maken als avondeten, maar ook als lunch, als restje van de dag ervoor.

Wat heb je nodig?:

DSC06370

  • 1 pakje bladerdeeg/hartige taart
  • 1 broccoli, rond de 150 gram
  • 225 gram hüttenkäse
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • Geraspte kaas
  • 200 gram hamblokjes of tonijn
  • 2 eetlepels dragonblaadjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Overig:

  • (Quiche)ovenschaal
  • Pan om te koken voor de broccoli
  • Steelpannetje voor het fruiten van de ui
  • Oven

DSC06373

Verwarm de over voor op 180 graden en kook de broccoli voor ongeveer 7 minuutjes. Versnipper de uitjes en fruit deze licht aan met de olijfolie in de pan.

DSC06375

Doe de hüttenkäse, eieren, dragon, 2 handjes geraspte kaas, peper en zout in een kommetje/schaal, maakt niet uit, en meng dit goed door elkaar met een vork, totdat het er zo uitziet:

DSC06378

PhotoGrid_1404156715310

1. Doe de bladerdeeg in de ovenschaal totdat de hele bodem en zijkant bedekt is

2. Doe de gefruite uitjes als eerste laag op het bladerdeeg

3. En daarna de gekookte broccoli. Doe alles wel een beetje verspreid zodat je overal wat hebt liggen.

PhotoGrid_1404156847279

4. Verdeel daarna de hamblokjes of tonijn in de schaal.

5. Schenk het eimengsel over alles heen.

6. En tot slot strooi er nog wat kaas overheen, zoveel als je zelf het lekkerst vindt.

DSC06397

Doe de quiche voor 20 minuutjes in de voorverwarmde oven van 180 graden. Vaak is bij mij de quiche nog niet knapperig genoeg, en doe ik de quiche voor 5 minuutjes nog even extra in de oven op 200 graden.

DSC06399

En de quiche is klaar. Eet smakelijk! Oh, het is zo lekker!

DSC06402

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. Jammie! Met jou gegeten, ik lees dit een beetje laat maar oeee echt een aanrader! Ik ga het gauw een keer weer maken 🙂

  2. […] persoonlijke updates. Wat is nu het meest gelezen artikel aller tijden? Dat is met stip op nummer 1 de quiche met broccoli. Het is al een oud artikel maar wordt nog regelmatig opgezocht via google. Daarnaast lijken jullie […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *