Voor een Oreo-campagne ben ik uitgedaagd om een kleurrijke zoete snack te maken. Ik ging daar met alle plezier mee aan de slag en koos ervoor om Oreo cake pops te maken. Ik laat je het resultaat zien met bijbehorend recept. A piece of cake (pop)!

Wat je nodig hebt is het volgende:

  • 200 gram Oreo-koekjes
  • 50 gram Monchou
  • 200 gram witte chocolade
  • Leuke sprinkles
  • Cake pop stokjes
  1. Je verkruimelt de Oreo-koekjes tot fijne stukjes. Ik gebruik de keukenmachine van Bosch.
  2. Meng de monchou door de verkruimelde koekjes heen en kneed dit allemaal goed door elkaar totdat de monchou goed is opgenomen. Heb je het idee dat het deeg nog wat uit elkaar valt, voeg een klein beetje monchou toe maar niet teveel want dan blijven ze ook niet goed zitten. Het is belangrijk dat het allemaal 1 geheel wordt. Kneed er vervolgens kleine balletjes van. Leg deze even een kwartiertje in de vriezer zodat ze weer wat harder worden.
  3. Smelt de witte chocola in de magnetron (elke 30 seconden even goed doorroeren) of au bain marie. Wanneer de balletjes weer uit de vriezer komen druk je met het stokje een gaatje in het balletje. Pas op, ga er niet helemaal doorheen. Haal het stokje er weer uit en dip het uiteinde van het stokje lichtjes in de witte chocola. Druk dan het stokje weer in het balletje. Doe dit bij alle balletjes. Leg het vervolgens een kleine 10 minuten in de koelkast zodat de chocola hard kan worden en hierdoor het stokje goed blijft zitten.
  4. Smelt vervolgens nog even goed alle chocola. Haal de balletjes weer uit de koelkast en dip de balletjes in de chocola. Zorg ervoor dat je het overtollige chocola eraf laat druipen. Strooi er vervolgens sprinkles overheen. Dit wordt een beetje een knoei werkje. Leg er even een bakje onder zodat je de andere sprinkles weer op kunt vangen in het potje. Laat de cake pop goed hard worden in de koelkast. Handig hierbij is dat je het stokje ergens in kunt steken zodat de cake pop mooi rond blijft. Je kunt natuurlijk zelf zo creatief mogelijk zijn door bijvoorbeeld andere chocola te gebruiken, verschillende sprinkles of door een kleurstof toe te voegen. Let wel op dat je een kleurstof gebruikt die echt voor chocola is.

En klaar zijn je cakepops!

Doordat ik nog wat witte chocola over had heb ik dit nog even over wat bakpapier uitgesmeerd en daaroverheen wat sprinkles en verkruimelde Oreo’s gestrooid. Dit heb ik weer in de koelkast gezet en dit hard laten worden. Tot slot heb ik het in stukken gebroken. Ook erg lekker en super makkelijk.

Ik vond dit een leuke uitdaging. Houdt mijn blog, Instagram en Facebook in de gaten voor de volgende uitdaging want die komt ook binnenkort online!

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *