11

Mijn vriend maakte de laatste tijd steeds lasagne zonder het gebruik van een pakje. Omdat hij tien keer lekkerder is dan lasagne uit een pakje leek het mij leuk om het recept met jullie te delen. Het recept komt oorspronkelijk van een andere website maar wij hebben onze eigen draai er een beetje aan gegeven. Gezellig samen in de keuken kokkerellen. Kun je gelijk ook weer even bijkletsen!

1

Wat je nodig hebt voor een recept van 4/5 personen is het volgende:

  • 500 gram gehakt
  • Lasagnebladen (wij hebben vaak verse bladen, die vinden wij het lekkerste)
  • Groenten die je erdoor wilt doen bijvoorbeeld ui, paprika, prei, champignons
  • Verse spinazie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Geraspte kaas
  • Mozzarella
  • 1 bouillonblokje
  • Knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • Peper en zout
  • Oregano
  • Chilipoeder
  • Nootmuskaat
  • Bechamelsaus, kant en klare of zelfgemaakte. Als je zelf bechamelsaus wilt maken heb je roomboter, bloem, geraspte kaas en een beetje nootmuskaat met peper en zout nodig.

Het lijkt erg veel, maar dat komt vooral door de kruiden die je nodig hebt. Vaak heb je het meeste wel in huis. Laten we beginnen!

2

1. Bak het gehakt lekker bruin en voeg daarna de groentes toe.

3

2. Wanneer je de groentes meegebakken hebt voeg je de tomatenblokjes, tomatenpuree toe. Voeg tevens de knoflook, bouillonblokjes en alle kruiden op smaak toe (peper, zout, oregano, chilipoeder, 1 laurierblaadje).

4

3. Meng dit allemaal goed door elkaar en laat dit even pruttelen voor ongeveer 20-30 minuten met de deksel erop op laag vuur. Tussendoor moet je zelf even proeven of je de smaak goed vindt. Het gaat erom dat het laurierblaadje zijn smaak goed heeft afgegeven.

5

4. Nadat de smaak goed is ingetrokken haal het laurierblaadje eruit. Voeg beetje voor beetje de spinazie toe totdat het goed is geslonken. Verwarm ondertussen ook de oven voor op 200 graden.

6

7

5. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt 50 gram roomboter. Wanneer deze gesmolten is, voeg de 50 gram bloem toe. Deze moet 3 minuten garen. Voeg daarna beetje voor beetje 500 ml melk toe. Meng dit met een garde om klontjes te voorkomen. Wanneer dit goed met elkaar gemengd is voeg wat geraspte kaas, nootmuskaat en wat peper en zout toe naar smaak. Je kan eventueel ook kant en klare bechamelsaus kopen.

8

6. Bouw de lasagne op. Eerst het gehaktmengsel, daarna de bechamelsaus en dan de lasagnebladen. Ga net zolang door totdat het gehaktmengsel op is en eindig met de bechamelsaus.

9

7. Wanneer je dat gedaan hebt verkruimel of snij de mozzarella in kleine blokjes/stukjes en verdeel over de ovenschaal. Strooi er vervolgens wat geraspte kaas overheen en hij is klaar om in de oven te gaan! Doordat wij verse lasagnebladen hebben gebruikt hoeft het maar 25 minuten in de oven. Wanneer jij andere lasagnebladen gebruikt moet dit vaak langer in de oven. Kijk op de verpakking van de bladen.

10

11

En hij is klaar! Yummie! Ziet er heerlijk uit. Neem eventueel een lekkere salade of zoals wij gedaan hebben wat komkommer met olijfolie, peper en een klein beetje zout voor de frisse smaak. Het kost even wat tijd, maar dan heb je wel een heerlijke verse zelfgemaakte lasagne. Eet smakelijk!

Liefs, Kim

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Misschien dat ik op deze manier spinazie beter weg zou kunnen krijgen, want deze lasagne ziet er heerlijk uit!

    1. In deze lasagne vind ik de spinazie niet overheersend dus je kunt het proberen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *