Ik heb afgelopen week weer een nieuw recept uitgeprobeerd en ook dit keer smaakte het erg lekker. Je kan dit als avondeten eten, lunch of brunch. Koud of warm. Wat jij wil. Hier het recept:
Quiche caprèse (met hamblokjes)
Dit heb je allemaal nodig:
- Bladerdeeg voor hartige taart
- Bakje cherrytomaten
- 4 eieren
- Pijnboompitten
- Crème fraîche 125 ml
- (Hamblokjes)
- Verse basilicum
- Geraspte kaas
- Mozzarella
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien en vul de springvorm, schaal etc. wat jij maar in huis hebt, met de bladerdeeg. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg. Rooster de pijnboompitjes en laat ze goed afkoelen.
- Snijd de cherrytomaten en mozzarella in kleinere stukken. Verdeel de pijnboompitten, de cherrytomaten en mozzarella in deze volgorde over de bodem. Ik hou wel van vlees dus ik heb nog extra hamblokjes toegevoegd in dit recept. Wanneer je dit niet wil kun je deze er natuurlijk uit laten.
- Klop de eieren, samen met de crème fraîche los in een aparte kom. Meng er wat basilicum doorheen en wat geraspte kaas. Breng op smaak met wat peper en zout. Giet het eimengsel over de tomaten. Zorg ervoor dat het goed verdeeld is.
- Strooi er nog wat geraspte kaas overheen en bak de quiche in ongeveer 50 minuten gaar. Dit hangt even af van je oven. In ieder geval totdat het deeg lichtbruin is en de quiche stevig aanvoelt. Is je quiche nog niet stevig genoeg maar je deeg wel bruin? Doe wat aluminiumfolie over je quiche heen en laat hem dan nog even in de oven staat totdat je quiche wel stevig genoeg is. Je kan ervoor kiezen om hem helemaal af te laten koelen om hem koud te eten maar warm is die ook erg lekker.
Hoe je hem ook eet, eet smakelijk!
Liefs, Kim
[…] Quiche caprese […]