6

Voor mijn verjaardag van afgelopen zaterdag heb ik een oreo cheesecake gemaakt. En ik kan je vertellen, hij was heerlijk. Ontzettend machtig, dus je moet er maar een klein stukje van nemen, maar zo lekker! Zoals je misschien al op mijn facebookpagina hebt kunnen zien wilde ik het recept met je gaan delen. Hier is ‘ie dan:

1

Het recept geldt voor een bakvorm van ongeveer 26 cm. Ik heb zelf een wat grotere bakvorm, dus ik heb anderhalf keer de benodigdheden gedaan. Vandaag zal ik de ”normale” hoeveelheden laten zien:

(Excuses trouwens voor de wat donkere foto’s. Ik heb de foto’s in de avond gemaakt omdat het niet anders kon. Gelukkig wordt de smaak er niet minder van ;-).)

  • 150 gram boter
  • 200 gram chocoladekoekjes
  • 8 blaadjes gelatine
  • 600 gram verse kaas (ik heb die van de Aldi)
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 pakjes oreo (eigenlijk hoeveel oreo’s je zelf wilt en ik hou wel van oreo’s dus ik heb wat meer gebruikt)

2

1. Verkruimel met een staafmixer de chocoladekoekjes helemaal fijn. Het makkelijkste is om het zo fijn mogelijk te maken zodat je een stevigere bodem krijgt. Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Wanneer de boter gesmolten is voeg deze toe aan het kruimelmengsel en meng dit goed door elkaar.

32. Doe wat bakpapier in de bakvorm zodat de bodem er niet aan kan kleven. Smeer de rand van de bakvorm ook in met boter. Schep het kruimelmengsel in de bakvorm en druk hem goed aan. Doe daarna de bakvorm in de koelkast zodat het goed kan afkoelen en de bodem stevig kan worden.

4

3. Klop de verse kaas los samen met de citroenrasp, suiker en vanille(suiker). Week ondertussen de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.

4. Klop in een andere bak de slagroom stijf. Wanneer deze goed geklopt is, spatel de slagroom door de verse kaas. Doe dit wel voorzichtig zodat het luchtig blijft.

5. Doe de citroensap in een pannetje met de gelatine. Knijp de gelatine goed uit zodat het meeste water eruit is en voeg dit toe aan het citroensap. Roer dit goed door elkaar. Dit lost vrij snel op door de warmte. Wanneer dit goed is opgelost, voeg dit toe aan het mengsel en roer dit weer voorzichtig door elkaar. Nu is je beslag klaar!

5

6. Haal de bodem uit de koelkast en voeg een laagje van het mengsel toe. Wanneer je een laagje hebt aangebracht, leg dan de oreo’s op het mengsel. Voeg hierna nog een laag mengsel toe. Je kunt zoveel lagen toevoegen als jij wilt. Ik heb zelf maar één gedaan en dat was eigenlijk meer dan genoeg, omdat het zo machtig is. Ga door totdat je beslag op is.

8

7. Tot slot kun je nog wat oreo’s op de taart leggen, want zo kan je tenminste zien dat het een oreotaart is. Het oog wil ook wat ;-). Nu is je taart klaar! A piece of cake uhh… taart! Doe de taart minstens 4 uur in de koelkast zodat hij goed kan opstijven. Je kunt de oreo’s later ook nog op de taart leggen. Doordat ik ze er al op heb gelegd voordat ‘ie de koelkast in ging, is de oreo wat zachter geworden. Persoonlijk vond ik dat niet heel erg, maar smaken verschillen natuurlijk.

Laat vooral weten als jij de taart ook gaat maken, dat vind ik leuk namelijk! En laat dan ook vooral weten wat je ervan vond. Ik zeg alvast: Eet smakelijk en geniet ervan. Want genieten, dat doe je zeker! 

Liefs, Kim

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *