Voor kerst waren we op zoek naar een lekker toetje. Ik kwam een recept tegen hoe je zelf ijs kunt maken. Ik wist niet dat het zo makkelijk zou zijn. Je hebt namelijk maar een paar ingrediënten nodig en niet eens een ijsmachine. We hebben er een beetje onze eigen draai aan gegeven. Lees gauw verder.

De volgende ingrediënten heb je nodig:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 500 ml verse slagroom
  • 1 vanillestokje
  • Vers rood fruit
  • Aardbeienjam
  • 100 gram pure chocolade
  • Cakeblik

Gebruik wat vershoudfolie voor in de cakevorm. Houdt wat folie over aan de zijkanten zodat je het straks dicht kunt vouwen. Hierdoor krijg je het ijs makkelijk uit de vorm. Doe de gecondenseerde melk, slagroom en het merg van een vanillestokje in een kom en klop dit tot een romig geheel. Het is klaar als het de dikte heeft van goede, geklopte slagroom. Als je de kom op de kop houdt moet het er dus niet uitvallen. Hak de chocolade fijn.

Breng vervolgens laagje voor laagje alles aan in de cakevorm. Misschien had je het wel gezien, en zijn we dit in het begin een beetje vergeten haha oeps. Begin met het roommengsel, vervolgens een laagje jam en vervolgens wat fijngehakte chocolade. Begin daarna weer opnieuw en ga zo door totdat het roommengsel op is. Eindig met room. Leg het folie weer over het ijs en zet het ijs nu minimaal voor 6 uur in de vriezer zodat het goed bevroren is. Wanneer je het wilt serveren kun je het ijs eruit halen en decoreren met het fruit. Eventueel kun je het bestrooien met een beetje poedersuiker.

Het was echt heel erg lekker. Het lijkt op viennetta-ijs maar dan nu zelf gemaakt. En niet te vergeten, het is heel erg makkelijk. Ik houd zelf niet veel van pure chocolade maar doordat de room van zichzelf al erg zoet is valt de sterke smaak van de pure chocolade erg mee. Zeker een aanrader. Dit hebben wij dus met kerst gegeten maar kan wat mij betreft altijd wel gegeten worden. Tipje van mij. Eet smakelijk!

Liefs, Kim

Volg jij mij al op Facebook , Instagram en Pinterest?

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Slagroom met cacou is chocoladeijs en met oploskoffie heb je koffie smaak. Ik maakte ze vaak voor verjaardagen ideaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *