De warme dagen komen er weer aan! Heerlijk met deze periode is een frisse limoen cake. Hier komt het recept:
Wat je nodig hebt is het volgende:
- 220 gram gesmolten, afgekoeld roomboter
- 330 gram basterdsuiker. Ik gebruikte de combinatie van lichte en donkere basterdsuiker. Wat je zelf het lekkerste vindt.
- 250 gram Griekse yoghurt
- 280 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 limoen (voor de rasp (1,5 eetlepel ongeveer) en het sap)
- 150 gram poedersuiker
- Beetje water
Smelt als eerste de boter en laat dit goed afkoelen. Verwarm de oven voor op 150/160 graden. Wanneer dit is afgekoeld doe je de boter samen met de suiker in een kom en mix dit geheel door elkaar.
Voeg één voor één de eieren toe.
Rasp de limoen en zet het geraspte deel even opzij. Haal het sap uit de limoen. Doe de helft van het sap in het mengsel en bewaar de andere helft. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt en 1,5 eetlepel rasp toe aan het mengsel. Bewaar nog een klein beetje van de rasp om de cake te garneren + dus de helft van het sap wat je nog over hebt.
Zeef het zelfrijzend bakmeel, voeg het toe aan het mengsel en mix dit ook weer goed door elkaar.
Doe het in een ingevette cakeblik of taartvorm en zet het geheel zo’n 60-70 minuten in de oven totdat ‘ie gaar is.
Maak het glazuur door de poedersuiker te mixen samen met het limoensap en voeg indien nodig nog wat water toe. Garneer het tot slot met wat overgebleven citroenrasp. Door de limoen smaakt het geheel lekker fris. Eet smakelijk!
Liefs, Kim