Vandaag een extra artikel. Deze week heb ik namelijk drie nieuwe recepten uitgeprobeerd waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. Ik ben er wel een beetje klaar mee dat je altijd ”de standaard” recepten eet. Al is daar natuurlijk ook niks mis mee, maar in ieder geval vond ik het tijd voor iets nieuws! Vandaag deel ik het eerste recept met jou. Het is een makkelijk recept wat je binnen een half uurtje op tafel hebt staan. Eet smakelijk alvast!
P.S. Dit keer even geen stap voor stap foto’s maar gewoon een foto van het eindresultaat. Net zo makkelijk :-). Het officiële recept vind je hier: www.ah.nl
Noedels met varkenshaas in woksaus
Wat heb je allemaal nodig voor 2/3 personen:
- Eiermie (op de verpakking staat wel hoeveel je per persoon kunt rekenen)
- 1 varkenshaas
- 1 flesje oestersaus
- Groente naar keuze: ik koos voor 1 ui, 1 paprika, 1 prei en 1 broccoli
- Verse gember
- Beetje kaneel
- Gemalen kruidnagel
- Peper en zout
- Snij alle groente in de gewenste grootte.
- Halveer de varkenshaas in de lengte en bestrooi dit met de kaneel, peper, zout en gemalen kruidnagel. Bak de varkenshaas ongeveer 7 minuten en keer regelmatig om. Om hem zo mals mogelijk te krijgen heb ik een paar uur van tevoren het vlees uit de koelkast gehaald om op kamertemperatuur te komen. Voeg als laatste wat woksaus toe en bak deze een minuutje mee. Leg vervolgens de varkenshaas (en de saus) op een bordje met aluminiumfolie eroverheen en laat dit rusten.
- Kook ondertussen de mie en volg de aanwijzingen op de verpakking.
- Wok de gember en groente een paar minuten en voeg de resterende saus toe. Wanneer de mie klaar is kun je dit ook toevoegen aan het mengsel en roer dit nog even door elkaar. Snij de varkenshaas in reepjes.
- Schep je mie-mengsel op je bord en leg je vlees erbij op. En klaar is je maaltijd!
Het was erg lekker, net even weer wat anders dan normaal en goed vullend. Ook vrij gezond door de verschillende groente die erin zit maar misschien iets minder gezond door de saus hihi. Eet smakelijk!
Liefs, Kim