Het jaar is, zoals elk jaar, weer voorbij gevlogen. Dat betekent natuurlijk dat ik je meeneem in mijn/ons 2018. Ik kan het je alvast zeggen. 2018 was een mooi jaar voor ons.

In het begin van 2018 woonden we alweer een half jaar in ons nieuwe huis. Ook dat gaat super snel en we zijn nu een jaar verder dus wonen we alweer 1,5 jaar in Borger. Het blijft nog steeds een heel fijn huis om in te wonen. Wij vermaken ons hier prima en het is al echt ons thuis. Natuurlijk moeten er nog wat dingen gebeuren. Ja, de trapleuning hangt nog steeds niet en dat plankje boven de televisie ook niet maar je moet toch een aantal doelen hebben voor het komende jaar, is het niet?

2018 was ook super omdat ik ontzettend veel geluk heb dat ik 6 keer op reis ben geweest. Zo ben ik naar Gdansk, Londen, IJsland, Praag, Kopenhagen en Curaçao geweest. Iets waarvan ik weet dat het niet iedereen gegund is waardoor het extra bijzonder is om het wel te kunnen doen. Reizen is iets waar ik erg gelukkig van word en ik ben altijd zo nieuwsgierig naar de andere natuur en mensen. Ik vind dat altijd heel mooi om te zien en ben van plan om nog veel meer nieuwe plekken op de wereld te bezoeken. Tegelijkertijd denk ik ook dat het goed is om ”gewoon” even lekker thuis te zijn en daar je ding te doen. We hebben natuurlijk ook een kat waarvoor we moeten zorgen. Het is belangrijk om goed die balans te kunnen vinden en niet altijd maar op reis te willen. Dit is iets wat ik nog een beetje moet bekijken wat het handigste en fijnste is.

In 2018 zijn er hele leuke, lieve, mooie baby’s geboren of zijn er een aantal zwanger. Altijd bijzonder mooi als je dat van dichtbij kunt beleven.

Ben ik naar meerdere concerten geweest waaronder Lady Gaga, Kensington, Chef’s Special, Katy Perry, Guus Meeuwis en het festival Zand. Ook de musical On your feet was verrassend leuk.

In 2018 werd mij gevraagd of ik de taartentafel mocht doen op de bruiloft van mijn beste vriendin. Dat kon je al eerder lezen in dit artikel hoe dat precies ging. Daarnaast mocht ik de jurk al van tevoren bekijken en de make-up. Zo leuk en bijzonder dat ik bij dit proces aanwezig mocht zijn. En natuurlijk de bruiloft zelf! Een geweldige dag die we ons later vast nog goed kunnen herinneren.

Daarnaast hebben we veel leuke, gezellige dingen gedaan met familie en vrienden. De belangrijkste mensen op de wereld zijn zij!

Ook zijn er natuurlijk hele verdrietige, spannende, stomme momenten geweest. Iets wat ik niet deel op mijn blog omdat ik dat altijd persoonlijk en privé vind maar wat ik wel belangrijk vind om te noemen omdat het echt niet altijd alleen maar koek en ei is. Wel kom je er altijd weer sterker uit vind ik, omdat je weet dat je fijne mensen om je heen hebt die je daarbij kunnen helpen.

2018 is ook het jaar dat ik (weer) volop bezig ben met bloggen. Het blijft toch elke keer weer een uitdaging om dit regelmatig te doen. Ondanks dat ik het nog steeds super leuk vind, merk ik toch dat het veel tijd in beslag neemt en dat heb ik niet altijd. Wel wil ik mij komend jaar weer volop focussen op het bloggen want nogmaals: ik vind het hartstikke leuk en zit volop inspiratie. Dus: houdt mijn Facebook, Instagram in de gaten of schrijf je in via je mailadres om geen enkel artikel van mij te hoeven missen. Ook hoop ik dat mijn blog bekender wordt bij een groter publiek. Een mooi doel voor 2019.

2018 was ook het jaar waarin we een heerlijke zomer gehad hebben gehad. De zon doet ook veel goeds voor je gemoedstoestand.

Ben ik voor het eerst een week mee geweest op kinderkamp voor kinderen die niet op vakantie kunnen. Ook een hele bijzondere ervaring maar wel iets wat heel erg mooi is om te doen en wat je die kinderen gunt: aandacht en even weg van huis om een mooie mini-vakantie te kunnen hebben.

Heb ik lekker veel kunnen bakken. Niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen. Vooral voor anderen kunnen bakken is iets wat ik heel tof vind en waar ik dankbaar en vereerd voor ben.

Tot slot: December zat ook weer vol met hoogtepunten. We hebben in het begin van december nog lekker kunnen genieten van onze vakantie op Curaçao. Toen we thuis kwamen konden we gelijk Sinterklaas vieren. Begon het normale werkleven weer maar vlak daarna ook weer vrij vanwege de kerstdagen. December is echt voorbij gevlogen.

2018 was weer een mooi jaar met heel veel hoogtepunten en een aantal dieptepunten. Maar het belangrijkste is vooral dat jij en omgeving gezond zijn, dat je samen kunt zijn voor zolang het nog kan en dat je dankbaar bent voor de dingen die je mag en kan doen. Het dankbaar zijn voor de dingen die je mag en kan doen is één van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd van afgelopen jaar en is iets wat ik meeneem voor de komende jaren. Want ik weet zeker dat het goed is om daar eens af en toe bij stil te staan in plaats van alleen maar door te gaan.

2019 is weer een nieuw jaar die vast ook weer vol komt te zitten met nieuwe hoogte-en dieptepunten. We gaan zien wat 2019 ons gaat brengen.

Het komende jaar wil ik mij blijven focussen op het bloggen. Naast het bloggen wil ik mij ook gaan focussen op het bakken. Ik mag dit namelijk steeds vaker voor andere mensen doen en dat vind ik echt super! En wie weet… Schrijf ik me nog wel in voor Heel Holland Bakt. Verder wil ik mij focussen op dat ik mij gelukkig voel en dat ik niet altijd zo moet piekeren over bepaalde dingen. Want het komt altijd goed. Daar ben ik van overtuigd. Daarnaast willen we het huis helemaal naar ons zin maken door toch echt die kleine dingen in huis aan te passen en willen we de tuin aanpakken. Dan neem ik jullie ook mee in het proces. Ik hoop dat ik volgend jaar kan zeggen dat eindelijk die trapleuning eens hangt.

Ik hoop dat 2018 ook voor jou een mooi jaar was, ondanks de dingen die je meemaakt. Daarnaast hoop en wens ik jou veel gezondheid en geluk toe voor 2019. Dat het een mooi jaar mag worden. Bedankt voor het lezen van mijn artikel(en) van afgelopen jaar en we zien elkaar weer in 2019!

Wat zijn jouw hoogtepunten van 2018 en heb je al doelen voor 2019?

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Weer mooi geschreven Kim!

  2. Mooi jaar ❤️❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *