Ja, hoi! Ken je mij nog? Die ene meid die van bloggen houdt maar die er een beetje met de pet naar heeft gegooid? Die heeft gezegd dat ze van 2019 een mooi blog-jaar gaat maken en die lekker veel zou bloggen? Ja, dat ben ik. Maar in 2019 is het tot nu toe nog helemaal niet van bloggen gekomen denk/weet je misschien. Dat klopt! En eigenlijk was dat even heel erg fijn. Waarom? Ik vertel het je waarom even offline zijn, heel erg fijn is.

Het online leven gaat eigenlijk altijd maar door. Ik merkte bij mezelf dat als ik iets online zette ik continu bezig was met hoeveel mensen er gekeken hebben. Wat kan ik nog meer online zetten? Je hebt in je hoofd eigenlijk niet echt rust en dat is eigenlijk best zonde want er gebeurt veel meer om je heen. In gesprekken met iemand kun je afgeleid zijn waardoor je niet meekrijgt wat diegene verteld want je kunt continu met je telefoon bezig zijn. Nou is het natuurlijk ook weer niet zo dat ik alleen maar daar mee bezig ben maar ik merkte wel dat wanneer het even niet hoefde van mezelf dat heel erg fijn is. Herken je dat?

Afgelopen lange vakanties heb ik geen gebruik gemaakt van social media. Geen What’s App, geen Facebook, geen Instagram en niet met mijn blog. In het begin was het heel erg wennen want ik weet van mezelf dat ik wel 20 keer per dag check (als het niet meer is) wat er op Facebook, Instagram of What’s app gebeurd. Gemiddeld zit ik zo’n 3 uur per dag op mijn telefoon, lang leve schermtijd! Wat best veel is op een dag. Ik ben dan ook op dit moment zwaar verslaafd aan Hay Day, en nee, ik schaam mij er niet voor haha. Zoals ik al zei was het de 1e dag heel erg wennen maar al snel was ik afgekickt. Mensen uit mijn omgeving wisten dat als ze even wat wilden weten, ze mij dan old school een sms’je konden sturen. Want dat vond ik wel een fijne gedachte, bereikbaar zijn voor als er wel wat zou gebeuren.

Op vakantie nam ik de tijd om om me heen te kijken, boeken te lezen en uit te rusten. Niet continu bezig zijn met wat een ander op dat moment aan het doen was maar in het hier en nu. En ik kwam echt tot rust. Alleen je telefoon gebruiken als we het echt even nodig hadden zoals routes of dingen uitzoeken op internet. Dat deed mijn vriend dan vooral. Ik was een boekje aan het lezen of al aan het slapen haha. Ik kan het iedereen aanraden. Maar wat maakt dat ik dat alleen op vakantie doe? Waarom niet ook vaker als ik niet op vakantie ben?

Toen we weer geland waren in Nederland zette ik redelijk snel mijn telefoon aan. Mega veel appjes en mailtjes kwamen binnen en ook een hele hoop onzin. Welkom thuis! Ik moest in het begin weer heel erg wennen aan het gebruiken van een telefoon. Helaas was dat wennen ook maar van korte duur en plaatste ik de zonnige foto’s van Curacao op Instagram. Welkom terug verslaving.

Nu gaat het normale (sociale) leven weer verder en ben ik al een tijdje achter de schermen bezig geweest met mijn blog. Ik ben gewoon weer social media verslaafd maar gelukkig gaat het offline leven ook nog door. Ik lees nu vaker een boek of een tijdschrift en ben mij ervan bewust dat ik veel op mijn telefoon zit, maar hé, je moet ergens beginnen. Ik ben dus een beetje aan het ontdekken of het ook minder online kan. Nu ik al een tijdje bezig ben geweest met bloggen hoop ik wel dat ik er niet te veel mee bezig ben in mijn hoofd. Het is geen verplichting om te bloggen en het moet nog steeds leuk blijven. Dus verwacht geen vast ritme en wees niet verbaasd als ik even niks plaats. Ik plaats een bericht wanneer ik er zin in heb. We gaan het zien! Ik ben in ieder geval weer gemotiveerd en ik hoop jij ook. Tot snel in een volgend artikel!

p.s. Ben jij verslaafd aan social media? Vind je dat erg? Zou je er iets aan willen veranderen? En hoe? Ik ben erg benieuwd!

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Leuke post en heel herkenbaar
    Vooral dat continu checken van likes of reacties
    Beter effe die telefoon aan de kant en aanwezig zijn in hier en nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *