Met dit weer hoeven we niet echt meer in de tuin te zitten maar toch wil ik je deze tuinupdate niet onthouden. Afgelopen zomer hebben wij namelijk onze hele tuin aangepakt.

Dit is hoe de tuin er in eerste instantie uitzag. We hadden een overkapping aan het huis vast. Ook hadden we stoeptegels en was de grond wat verhoogd waar de planten en bomen in staan. We vonden dat daar wel wat verandering in kon komen.

De overkapping hebben we besloten eraf te halen omdat het veel licht wegnam in huis. Daarnaast vond ik de overkapping ook niet zo mooi. We hebben hem nog zelfs kunnen verkopen op Marktplaats. In eerste instantie moest ik erg wennen aan het licht maar gelukkig wende het al snel. Wat een verschil al hè gelijk? Ook geeft het veel meer ruimte in de tuin.

Martijn heeft de planten weggedaan die we niet mooi vonden en ook het gras is verwijderd. Ook de borders zijn verwijderd die tussen het gras en de planten zaten. De photinia’s (de bomen) hebben we laten staan omdat we die mooi vinden en het geeft wat meer privacy.

Martijn heeft samen met wat anderen het vele zand verwijderd om het allemaal op gelijke hoogte te laten komen. Wat een werk! Ook werd er weer nieuw vers zand op gegooid.

Ook zijn de stoeptegels verwijderd en zijn daar nieuwe tegels voor in de plaats gekomen. We hebben gekozen voor grotere tegels om het geheel ruimer te laten lijken. Ook hebben zijn de tegels halfsteensverband geplaatst. Dat vonden wij het mooiste. We hebben het terras iets verbreed want dat kwam net even wat beter uit met de tegels. We hebben de indeling van de tuin hetzelfde gehouden. Ook de tegels, de planten en het gras hebben dezelfde plek gehouden.

Het gras is erin geplaatst en je kunt hierboven net even wat beter de tegels bekijken. Het ziet er allemaal al zoveel mooier uit. Wat een verschil met al dat zand achter het huis. Mooi strak allemaal.

En toen werd het tijd voor het pronkstuk van de tuin: de overkapping! Naar mijn idee is de hele tuin nu optimaal benut en lijkt het allemaal veel ruimer dan dat het in eerste instantie was. Ook hebben we wat oude maar ook nieuwe planten in de tuin gezet wat het ook allemaal wat gezelliger maakt natuurlijk. Dit moet nog even goed groeien maar dat zien we volgend jaar wel weer. Dan weten we ook of we nog extra planten moeten aanschaffen.

We hebben nu het terras op de plek waar die in eerste instantie stond, namelijk aan het huis. Het enige wat we hiervoor nog moeten aanschaffen is een parasol of iets van een doek voor wat schaduw. Het is anders namelijk best warm in de zon zonder schaduw. Een plan voor volgend jaar.

En de loungeset staat nu onder de overkapping. De overkapping hadden we wat later in het jaar maar we hebben er in de eerste weekjes van september nog van kunnen genieten. Je kunt er heerlijk onder zitten/liggen. De overkapping wil ik nog verder wat leuker aankleden maar daar ben ik niet meer aan toegekomen (lees: baby) en is ook een plan voor volgend jaar. Maar dat geeft niet want zo blijf je lekker bezig.

Ik ben super blij met het resultaat en het zorgt ervoor dat je nog lekkerder in je tuin kan en gaat zitten. Martijn en de anderen hebben hard gewerkt om dit zo mooi te krijgen. Echt super! Het is natuurlijk altijd maar afwachten of het zo wordt als dat je in gedachten hebt. Maar dat is in dit geval wel gelukt vinden wij zelf.

Niet alleen de achtertuin, maar ook de voortuin moest eraan geloven. Hier heb ik helaas geen voor-foto van, maar de voortuin was voorzien van een buxushaag en wat planten. Dit hebben we allemaal verwijderd en de boompjes geplaatst die in eerste instantie in de achtertuin stonden. Om de boel wat strakker te laten lijken hebben we gras geplaatst. In het zwarte gedeelte komt nog een beukenhaag te staan. Deze zetten we er deze maand nog in en anders in het voorjaar.

Eigenlijk wel zonde dat we nu niet meer dit jaar heel erg van de tuin kunnen genieten. Volgend jaar maar extra van genieten dus! Hoe ik de overkapping leuk aankleed zal ik volgend jaar gaan delen.

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *