In 2018 ging ik met Berdien al voor de derde keer op reis met SRPRSME. Een super leuke organisatie die jou op reis laat gaan, maar waarheen is nog een verrassing. Dit jaar gingen we naar…. Praag!

19 juni 2018: We waren weer vroeg op Schiphol om onze code te krassen. Vol spanning wachtten we af, waar gaan we dit keer heen? En het werd Praag! In het filmpje kun je onze reactie zien.

Sint-Ludmillakerk

We zaten weer dicht bij het centrum en nadat we onze spullen gedropt hadden gingen we de stad in. We verbleven in het Pure White Hotel. Een prima plek om te verblijven want we zaten redelijk dicht bij het centrum en als we geen zin hadden om een stuk te lopen pakten we de metro/tram.

Op het Wenceslas plein

Op dit plein zijn allemaal leuke, gezellige terrasjes en winkeltjes. Hier hebben wij even een biertje gedronken nadat we alweer even moesten bijkomen van onze, ahum, lange wandeling van 10 minuten. Goed excuus toch?

De staatsopera

We vervolgden onze weg en kwamen langs mooie stukken. Door gewoon rond te wandelen en om je heen te kijken kom je veel tegen en beleef je het ook allemaal wat meer voor mijn gevoel. En dat vinden we juist zo leuk aan een SRPRSME trip.

Het Oude Stadsplein

We kwamen vervolgens bij het Oude Stadsplein waar je het Raadhuis vindt met de astronomische klok met de toren die je kunt beklimmen en de Týnkerk. Ook dit plein zit vol met gezellige terrasjes. Tipje: Pak een binnenstraatje. Daar vind je leuke, knusse, gezellige restaurantjes en die zijn vaak wat minder duur dan die midden op het plein staan.

Het mooie uitzicht
En vanaf de andere kant het uitzicht op de Burcht (waar we morgen heen gaan)

Nadat we gegeten hadden besloten we om nog even de stad in te gaan en dat was geen verkeerde keuze. Dit was namelijk het prachtige uitzicht op de Karelsbrug en de burcht die je weer in de verte ziet. Deze burcht is namelijk op een heuvel gebouwd waardoor die overal bovenuit steekt.

De volgende ochtend gingen we weer op pad. We pakten de tram om helemaal bovenop de heuvel uit te komen en om vervolgens naar de burcht te lopen. Een zeer goede tip, want zo loop je de heuvel af in plaats van op. Bij dit terras hadden we al een mooi uitzicht op de stad.

En per toeval toen we aan kwamen lopen, begon net de wisseling van de wacht. Later heb ik gelezen dat dit dagelijks is om 12:00 uur. Leuk om even te bekijken.

Sint-Vitus kathedraal

Zo mooi en immens groot deze kathedraal. Ook zijn we er even binnen geweest. Blijft altijd indrukwekkend.

Petřín-uitkijktoren

Terwijl we naar beneden liepen en langs het park gingen kwamen we uit bij deze uitkijktoren. Het zijn even een paar trappen… maar dan heb je wel weer prachtig uitzicht. Zelf heb ik last van hoogtevrees maar heb het gelukkig weer overleefd.

Uitzicht op de Karelsbrug
Uitzicht op de burcht

Na een flinke wandeling was het wel weer even tijd om een terrasje op te gaan met het mooie uitzicht op de Karelsbrug.

Op de Karelsbrug, DE toeristenplek van Praag.
De Joose begraafplaats
Spaanse synagoge

Op onze derde, en laatste dag, gingen we naar de Joodse buurt. Hier kun je een kaartje kopen waar je 6 verschillende synagoges kunt bezoeken, het Joods museum en de oude Joodse begraafplaats. En elke synagoge was ook compleet verschillend van elkaar. De Spaanse vonden wij het mooiste. Zeker een aanrader om deze wijk te bezoeken.

Aangezien we nog wat tijd over hadden en het heerlijk weer was, besloten we om nog naar het zwembad te gaan. Heerlijk even relaxen in de zon.

Rond 21:00 uur was de bedoeling dat we terugvlogen naar Nederland. Nadat we keurig ingecheckt hadden en door de douane waren kwam er pas bericht dat we vertraging hadden. En het vliegtuig kwam steeds later… Uiteindelijk vlogen we rond 1:00 uur in de nacht ongeveer. Gelukkig hebben we ons goed vermaakt. Hoe? Dan moet je even het filmpje bekijken haha.

Het was weer een super reis en een totale verrassing dat we in Praag uitkwamen. Praag is echt een prachtige stad en veel is op loopafstand te doen. En als je geen zin hebt om te lopen kun je ook prima de tram pakken. Allemaal goed geregeld. Ik had nog niet eens het gevoel dat we alles al gezien hadden. Ik kom vast nog eens terug in deze mooie stad. Voor nu doen we het met de foto’s en film die we gemaakt hebben.

Vond je dit nou leuk? Misschien vind je de andere delen van onze trips ook wel heel erg leuk.

  • Klik hier voor deel 1 – Dublin
  • Klik hier voor deel 2 – Milaan

En deel 4 komt er binnenkort ook aan!

Zou jij een SRPRSME-trip boeken? Durf jij het aan?

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *