Alweer meer dan een jaar geleden hebben wij ons huis gekocht en zijn wij weer in Borger gaan wonen. Niet normaal hoe snel de tijd is gegaan. Zo is het bijvoorbeeld ook zo dat we al meer dan een jaar bezig zijn om de trapleuning op te hangen of zitten de gekochte rolgordijnen nog steeds in de verpakking klaar om opgehangen te worden. Herkenbaar? Ik denk dat we niet de enigen zijn met dit fenomeen, haha. Voor het weekend nemen wij ons voor om écht die rolgordijnen op maat te gaan knippen of om écht die trapleuning te gaan schuren maar op de een of andere manier doen we dit niet en ligt die bank veel te lekker. En waarom? Geen idee. Maar is dat zo erg? Ik vind eigenlijk van niet want het lukt prima zonder want dat is het afgelopen jaar ook gelukt. Toch zal het uiteindelijk moeten gebeuren dus misschien dat dit artikel er wat aan bij kan dragen en kan werken als een schop onder onze kont. Hierbij een lijstje met dingen die we graag nog willen veranderen aan het huis maar ook even wat successen met dingen die wél zijn gelukt.

Aankleding van het huis:

Woonkamer: We hebben alles wit geverfd en met een kleurtje op de muur wat opgeleukt maar vooral de aankleding is een dingetje wat ik nog best lastig vind. Je moet er natuurlijk ook gewoon tegenaan lopen en dat komt ook wel in de loop der jaren om wat meer sfeer te krijgen in huis. Zo hebben we bijvoorbeeld nu eindelijk een foto aan de muur van IJsland en ben ik bezig met een leuk hoekje te creëren boven de televisie op de muur want zo is die erg kaal. Zo heb ik zelf een posterhanger gemaakt (zie onderaan het artikel) en wil ik een plankje ophangen met leren hangers en nog iets van een dierenschedel (nep uiteraard) maar dat ben ik nog een beetje aan het uitvogelen wat wel en niet goed past.

WC: Ook de wc is vrij kaal en wil ik gaan opleuken met wat persoonlijke foto’s op de muur.

DSC_1656Slaapkamer: Hier heb ik de muur een mooie blauw-grijze kleur gegeven want ook hier was alles wit, lijsten opgehangen en eigen foto’s erin geplaatst. Hier ben ik erg blij mee! Wel wil ik nog wat meer sfeer creëren in de slaapkamer alleen nog niet echt een idee hoe… de muur aan de zijkant vind ik nog erg kaal en is het, wederom, allemaal erg wit.

DSC_1655Hal: we hadden nog verf over van de slaapkamer en was precies genoeg voor in de hal. Hier hebben we hetzelfde gedaan als in de slaapkamer: opleuken met wat persoonlijke foto’s. Verder vind ik de hal prima.

Overloop: hier een beetje hetzelfde verhaal als in de rest van het huis: het is allemaal erg basic, saai en wit. Is op zich niet erg maar er mist gewoon wat sfeer.

Voor volgend jaar willen wij de tuin eens goed aanpakken. Zo willen we de overkapping weg en willen we een nieuwe gaan plaatsen op een andere plek in de tuin. De tegels worden veranderd en willen we alles op 1 hoogte. Hier zijn we al een beetje over aan het nadenken maar hier zal in de loop der tijd een apart artikel van komen. Dit is iets wat nog wat verder weg is.

DIY posterhanger

DSC_1644Wat je nodig hebt is het volgende:

 • 4 latjes van dezelfde lengte
 • Schuurpapier
 • Magneetstrip
 • Tape
 • Touw/Lint
 • Meetlint
 • Aceton of alcohol om de latjes vetvrij te maken
 • Schaar
 • Poster naar keuze
 1. Zaag de latjes in dezelfde lengte naar keuze of laat dit doen bij de bouwmarkt waar je ze haalt. Schuur ze lichtjes om de ergste splinters te verwijderen. Maak de latjes vetvrij met de aceton of alcohol. Zo blijft de magneetstrip beter plakken.
 2. Knip een stukje touw en maak dit vast aan één latje met wat tape. Zorg ervoor dat dit goed, stevig tape is omdat je hier alles aan gaat hangen. Ook is het het mooiste als je deze op gelijke lengte ophangt.
 3. Plak vervolgens magneetstrips op alle latjes. Je moet ze natuurlijk wel bij elkaar gaan plakken omdat de poster anders niet goed kan hangen.
 4. Tot slot hang je de poster ertussen. Het voordeel is dat je kunt wisselen van poster als je klaar bent met de andere poster.

DSC_1648

Het zijn vooral de kleine dingen die nog moeten gebeuren in het huis. Het ligt nu allemaal een beetje stil maar daar moet even wat verandering in komen. Wij zijn in ieder geval nog steeds erg blij met ons huis en hebben geen moment spijt dat we hier zijn komen wonen. Het is hier lekker rustig en we zitten op loopafstand van het dorp. Ook hoeven er helemaal geen grote dingen te gebeuren zoals een keuken of badkamer want ook dat is helemaal in orde. Niks te klagen!

Heb jij nog goeie ideeën voor ons huis om het wat op te leuken? Laat het vooral even weten! Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende keer 🙂

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

1 reactie

 1. Heel herkenbaar 🙈 ach zo blijf je bezig en je moet er idd tegenaan lopen. Mooie foto van Ijsland@

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *