20141028_163312

Pff, soms zie je door de bomen het bos niet meer. Deadlines van school, afspreken met vriendinnen en af en toe moet je ook nog even socializen met je oma. We hebben het allemaal druk, druk, druk. We plannen onze week helemaal vol, en nemen geen tijd meer voor onszelf. Voor je het weet is de maand alweer voorbij, en je denkt waar is de tijd gebleven? Je komt jezelf tekort, want tijd voor jezelf nemen is super belangrijk denk ik. Even alles op een rijtje zetten voor jezelf en lekker ontspannen. Hier wat kleine tips van mij om even weer op adem te komen:

  • Ik weet dat het lastig is, maar zeg een keer nee. Voel je niet verplicht om altijd ieder vrij moment met iemand af te spreken. Je hoeft niet altijd een excuus te bedenken om niet af te spreken. Gewoon, even, niet. Voel je niet bezwaard.
  • Als je dan nee hebt gezegd: Ga bezig met je hobby die steeds maar achter blijft liggen. Ga haken, cupcakes bakken, een boek lezen, een blog beginnen ;-).
  • Maak een planning met dingen die je nog moet doen en laat het los wanneer je iets niet af krijgt. Plan het ruim in, zodat je niet in tijdnood komt. Dat creëert rust in je hoofd. Lekker doorstrepen van je to do-list geeft een fijn gevoel. Neem dat maar van mij aan.
  • Verwen jezelf! Ga lekker in bad, neem een uitgebreide scrub-beurt en lak je nagels in een mooie herfstkleur. Jij hoeft natuurlijk niet ontspannen te worden van nagels lakken. Doe in ieder geval iets waar jij lekker ontspannen van wordt.
  • Kijk die ene serie waar je al veel over hebt gehoord, en kijk gelijk 5 afleveringen. Heer-lijk.
  • Maak een wandeling. Het is misschien niet iets waar je gelijk aan denkt, maar het is wel heel lekker om even rond te lopen in de buitenlucht, even alles overdenken en genieten van de dingen om je heen. Haha, dat klinkt wel heel wijs en verstandig.

20140827_203306

YES! Me-time! Heb jij nog tips om te ontspannen? Gun jij jezelf wel is wat me-time? Laat het me weten.

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

1 reactie

  1. Je hebt helemaal gelijk, Kim! We rennen onszelf voorbij en dat kost heel veel energie. Wij hebben zelf van bepaalde omstandigheden veel geleerd ( je weet vast wel waarover ik het heb) en nemen vaak samen bewust afstand. We gaan dan bijvoorbeeld uitgebreid koken en lang natafelen of maken een mooie wandeling in een mooie omgeving. ’s Zomers vinden we veel us-time in het zeilen en alles daar omheen. Zelf probeer ik af en toe tijd te maken om lekker te lezen en – heel suf – een legpuzzel te maken. Maar het klopt dat de tijd vaak met je aan de haal gaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *