IMG-20150515-WA0049

Om weer een beetje in de vakantiestemming te komen deel ik vandaag mijn tips van de mooiste stad waar ik ooit geweest ben. Ik heb het over: Rome. Wauw! Wat een prachtige stad is dat. Je raadt het al, ik ben heel enthousiast. In mei ben ik daar samen met mijn vriend heen geweest en we hebben zoveel mooie dingen gezien dat ik die graag met je wil delen. Ook deel ik mijn tips en adviezen van deze fantastische stad. Wel doe ik het in twee delen, omdat het anders een beetje teveel van het goede wordt. Vandaag dus deel 1 en zaterdag deel 2! Rome is een plek waar je echt geweest moet zijn. Zet een leuk Italiaans muziekje op en kijk met me mee!

DSC_0022

Nadat we waren ingecheckt in ons hotel pakten we gelijk de metro naar de Trevi-fontein. Helaas was die (door idiote supporters) in de steigers. Ondanks dat de fontein in de steigers stond, was hij vrij indrukwekkend en groot. Ik had hem veel kleiner verwacht. Hopelijk komen we nog weer een keer terug, ook al hebben we er geen muntje ingegooid volgens de traditie, en is die dan weer helemaal hersteld.

DSC_0051

Lopend vanaf de Trevi-fontein konden we naar de Spaanse trappen. Wij waren er precies op het goede moment want toen waren alle bloemen mooi in bloei. Toen wij er drie dagen later langsliepen, waren alle bloemen ook alweer verdwenen. Heel bijzonder. Wij waren in Rome in het begin van mei, en het schijnt dat dat ook de mooiste periode is voor de trappen. Als je van dure winkels houdt, ben je hier ook op het goeie adres. Hier vind je o.a. Prada, Gucci, Chanel etc. Voor de liefhebber zoals ik, is het ook al leuk genoeg om etalages te bekijken.

DSC_0070

DSC_0077

Het uitzicht vanaf de Spaanse trappen. Je kan hier heerlijk van het zonnetje genieten en even lekker bijkomen. Bijkomen moet je zeker wel, want wij hebben veel lopend gedaan waardoor het soms best vermoeiend is. Lopend zie je toch veel meer van de stad en dat is dan ook een aanrader om te doen. Terwijl we liepen kwamen we heel veel mooie gebouwen tegen waar je niet naar op zoek was waardoor je veel meer van de stad ziet.

DSC_0094

Vanaf de Spaanse trappen heb je dit prachtige uitzicht. De koepel die verderop ziet is de koepel van de Sint Pieterskerk in het Vaticaan. Rome heeft sowieso veel mooie uitzichtpunten waar je over de hele stad kan uitkijken, en vaak zie je ook dezelfde gebouwen.

DSC_0100

En vanaf de Spaanse trappen bovenaan loop je zo richting dit park. Je ziet hier vooral mensen chillen, lekker eten of slapen. Leuk om hier even doorheen te lopen. En lekker in de schaduw.

DSC_0154

Hierboven zie je de zuil van Trajanus die twee oorlogen afbeeld in de zuil. Trajanus is een Romeinse keizer geweest die de Daciërs overwon in de afgebeelde oorlog. Het is een soort stripverhaal die verteld hoe het in die tijd is gegaan. Ik vind het zo mooi in Rome dat alles zo gedetailleerd is gemaakt. Echt overal in elk gebouw is alles zo mooi in detail uitgewerkt waardoor je wel een hele tijd naar iets kan kijken en dat je elke keer iets nieuws ziet. Dat doe je natuurlijk niet, omdat er nog veel meer te zien valt. Maar om die reden ben ik wel een beetje verliefd geworden op Rome.

DSC_0182

Dit is het Palazzo Venezia Museum, die je overal in de stad op ieder uitzicht tegenkomt. Het is een mega groot gebouw die oorspronkelijk van Paus Paulus de tweede was. Op deze plek komen alle wegen samen waardoor het altijd druk is hier. Het verkeer wordt in bedwang gehouden door een ‘ouderwetse’ politieman.

DSC_0183

Zoals je hier kan zien komen alle wegen samen en is het hartstikke druk met scooter-rijders. Hier viel het nog wel mee maar je moet sowieso goed uitkijken of je niet omver wordt gereden door een scooter, want ze rijden hier als gekken. Aan de andere kant moet je ook weer een beetje risico nemen omdat je anders nooit de weg kan oversteken. Maar veiligheid boven alles natuurlijk.

DSC_0193

DSC_0201

Op de terugweg naar ons hotel kwamen we ‘opeens’ het Colloseum tegen wat er super mooi uit zag zo in het donker en dat licht. Wauw, dit was onze eerste dag in Rome en we hebben al zoveel mooie dingen gezien. Tijd om lekker wat eten en drinken en daarna bijkomen in het hotel, want morgen is er weer een dag!

DSC_0212

En hier is het Colloseum bij dag. We zijn hier al vroeg heen gegaan, omdat we wisten dat er dikke rijen staan elke dag. En daar hadden we gelijk in ook, want toen wij uit het Colloseum kwamen stond er een rij die vijf keer zo lang was. Wat ook een aanrader is om te hebben is een Roma-pas. Met deze pas heb je voorrang bij de hoogtepunten en ben je ook nog eens voordeliger uit dan dat je steeds weer opnieuw een ticket moet kopen.

DSC_0233

Wauw! Dat was het eerste wat ik zei toen we hier naar binnen liepen. Het is natuurlijk niet voor niets één van de zeven wereldwonderen. Wat een ontzettend indrukwekkend, groot, gigantisch gebouw is dit. Oorspronkelijk was het een Amfitheater waar bloederige gevechten plaatsvonden tussen mens en dier. Daaronder zie je de verblijven van de dieren én de mensen die in afwachting zaten totdat ze moesten vechten. Degene die won, die ging door. Oorspronkelijk zag je deze verblijven niet en was het bedekt met zand, want daarop werden de gevechten uitgevoerd. Op de eerste ring zat de hogere klasse, en hoe hoger je zat hoe minder hoog de klasse was. Het is allemaal zo vervallen geraakt omdat het materiaal werd beroofd door mensen, door natuurrampen zoals blikseminslag en aardbevingen en natuurlijk door ouderdom. Het Colloseum wordt tot op de dag vandaag gerestaureerd. Het schijnt dat als ze helemaal klaar zijn met restaureren, ze weer helemaal opnieuw moeten beginnen omdat er dan weer zoveel tijd verstreken is.

Wij hadden een audiotour gedaan en dat is wel een aanrader om te doen omdat je zoveel mogelijk te weten komt hierover. Ik vind het altijd bijzonder hoe het er vroeger soms aan toe ging. Gewoon luguber om dat te horen want je kan je dat nu natuurlijk niet meer voorstellen. Gelukkig is dat allemaal veranderd en mag dit natuurlijk allemaal niet meer.

DSC_0263

Uitzicht vanuit het Colloseum op de Boog van Titus. Dit is de oudste boog van Rome die toegang geeft tot het Forum Romanum, wat weer het oudste deel van Rome is. Hier bouwde iedere keizer zijn paleis. Echter is er niet heel veel meer over van het Forum Romanum, dan alleen wat ruïnes, maar het blijft indrukwekkend om te zien allemaal. Wij hebben zelf een boek met daarin allerlei afbeeldingen hoe de paleizen er vroeger uitzagen toen ze nog helemaal heel waren. Dan heb je er een beetje een beeld bij.

DSC_0340

Hier zie je zo’n paleis waar eigenlijk niks meer dan alleen ruïnes over zijn gebleven.

DSC_0627

Nu meer dan 1200 woorden verder is dit dan deel 1 van Rome! Zaterdag komt deel 2 online waarin ik de rest van onze reis en tips deel. Ik weet niet of ik al duidelijk genoeg ben geweest, maar Rome is echt een prachtige indrukwekkende stad waar ontzettend veel te zien is en waar ik zeker nog een keer naartoe wil en zal gaan. Tot zaterdag in deel 2!

Wat vind jij het mooiste tot nu toe wat je gezien hebt van Rome en wat lijkt  jou echt een echte aanrader?

Liefs, Kim

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13342237/?claim=qjxzuvc9yku”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Je houd misschien ook van..

3 reacties

  1. […] het tweede deel van onze citytrip in Rome. Zoals je al in het eerste deel hier kon lezen vind ik Rome een fantastische mooie stad. We zijn vier dagen in Rome geweest en dat was […]

  2. […] Beide mooi, maar ik kies dan toch echt voor Rome. Hier zijn wij een paar jaar geleden geweest (lees hier deel 1 en lees hier deel 2) en het valt niet eens in 1 artikel te zetten. Bijna alles hebben wij lopend […]

  3. […] artikelen beschreven waarom je deze stad moet bezoeken en wat er allemaal te zien valt. Dit kun je hier en hier bekijken. Sowieso kom ik nog eens terug naar deze stad, want ik geloof niet dat wij alles […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *