We hebben een lange rit van 6 uur voor de boeg. Tijs heeft het er een beetje moeilijk mee allemaal. Die weet niet wat hij kan verwachten en wilde graag nog bij het zwembad blijven. Snap het ook, het is natuurlijk ook allemaal wat. Na de tussenstop valt hij in slaap en is daarna wat gezelliger. En wij ook 😉

We slapen in het Maldives Beach Resort. Ook zeker een mooie plek al ben ik verpest door het vorige prachtige hotel. We gebruiken deze plek omdat we eigenlijk nog een eiland willen bezoeken voordat we naar het noorden gaan. Anders is het heel veel cultuur snuiven maar het chille van een eiland willen we ook nog meemaken. De route is dus misschien niet heel logisch en hadden we dit na Bangkok moeten doen en daarna door naar boven maar het is niet anders. Wij zijn ook nog lerende haha. Dit hotel heeft twee zwembaden met twee glijbanen dus de kinderen zijn helemaal blij. Als we aankomen doen we dan ook gauw de zwemkleren aan. Het hotel zit tevens aan zee en dat is iets wat mij dan weer heel gelukkig maakt. Na het zwemmen kiezen we even voor makkelijk zodat we niet meer op pad hoeven en eten in het hotel. Er zijn trouwens alleen maar Thaise mensen hier. We zijn letterlijk de enige westerlingen in het hotel. Toch een beetje een gekke gewaarwording maar voor de kinderen aan aandacht geen gebrek. Tijs maakt in het zwembad ook wat Thaise vriendjes. Hij blijft gewoon Nederlands tegen ze praten maar door gebaren en spel spelen ze toch heel leuk samen. Leuk om te zien!

De reden dat we hier voor hebben gekozen is dat we dicht in de buurt zitten van een leuke dorpje Chanthaburi en dat het een makkelijke overstap is op het eiland Koh Chang waar we straks heen gaan. Het dorpje staat bekend om de markt met veel Vietnamese invloeden, edelstenen en bevat de grootste kathedraal van Thailand. Wij vonden het echter niet heel veel voorstellen allemaal en hadden de sfeer die in het boekje beschreven staat niet echt gevoeld. De markt was op zich leuk maar niet heel bijzonder. Misschien kwam het ook omdat het zondag was. De straat stond wel vol met kraampjes maar er was ook heel veel dicht. Wellicht wanneer je op een andere dag heengaat het dan meer leeft maar eerlijk gezegd hadden wij het gewoon over willen slaan en gewoon aan het zwembad willen liggen.

Dat gingen we dan ook maar gewoon doen in de middag. We gingen eerst naar zee. Zwemmen in het best wel warme water waar haast niemand was en zandkastelen bouwen. Daarna afspoelen in het zwembad. Douchen en we eten weer in het hotel. We doen redelijk rustig aan vandaag met alles en op tijd weer naar bed.

Sushi als ontbijt kan ik wel aan wennen ;-). Vandaag is het 18 maart en zitten we op dag 14 van onze reis. We zijn dus bijna twee weken echt onderweg en het voelt als een gelukje dat het nog lang niet klaar is en we dus nog zeven weken te gaan hebben. Af en toe is het ook best pittig met de warmte, de veranderingen en met name dan voor Tijs. We nemen hem steeds meer mee in wat we gaan doen door het te benoemen en plaatjes te laten zien zodat het meer duidelijk voor hem wordt. Je merkt dat hij een bepaald beeld heeft bij iets en dat hij het spannend vindt omdat hij niet weet wat we gaan doen. Dit helpt hem gelukkig! Ook het slecht en soms niet willen eten is best lastig. Iets wat ik niet had verwacht omdat Tijs helemaal geen moeilijke eter is en thuis altijd smult in de nasi en de bami van de Chinees. Ook al lijkt het er hier wel op, hij zit natuurlijk in een andere omgeving en het is allemaal anders. Wanneer er geen andere keuze is dan pasta, pizza en patat eet hij wel soms rijst met ei maar wil dan bijvoorbeeld geen tomaat of komkommer eten. Gelukkig drinken ze beide wel heel goed en eten ze graag het fruit dus ze krijgen wel iets van vitamines binnen maar een beetje groente erin zal ook fijn zijn. Wie weet gaat dat steeds wat makkelijker.

Op naar Koh Chang in een volgende update!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *