Een maandje geleden zijn wij op vakantie geweest naar Bretagne. Een kleine twee weken hebben wij gekampeerd. Wat een mooie streek is dat zeg! Onze tips voor als je in Noord Bretagne bent kun je hierin lezen.

Onze camping bevindt zich in het dorpje Saint Lunaire. Een paar minuutjes lopen vanaf de camping kom je bij dit heerlijke strand! Helaas vonden wij de temperatuur van de zee toch iets te koud maar we hebben erin gezwommen. Wel 5 minuten…

We verbleven op de camping Longchamp. Nog nooit hebben wij zo’n nette camping gezien. Martijn had de camping al van tevoren uitgezocht maar we hadden niet gereserveerd. Gelukkig hadden ze nog een paar plekjes vrij voor ons en we hebben hier bijna 2 weken gestaan. Ik wilde halverwege nog wel naar een ander gebied maar ik ben blij dat we toch nog gebleven zijn want er was nog genoeg te zien in de omgeving.

Ons vakantieritme bestond vooral uit plaatsjes bezoeken en in de middag lekker chillen bij het zwembad. Het eerste stadje wat we bezochten was de havenstad Saint-Malo. Deze stad is omringd door een oude stadsmuur. Leuk om doorheen te lopen. Je kunt hier leuke winkeltjes bezoeken maar ook een oude kathedraal. We hebben hier heerlijk geluncht. Tijdens eb kun je naar kleine eilandjes lopen.

Het leukste dorpje/stadje die wij gezien hebben is Dinan. Dinan staat vol met prachtige Bretonse, fotogenieke, schattige huisjes. In 1900 is er een grote brand geweest en is de stad plat gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog maar daar zie je bijna niks meer van terug.

De op twee na best bezochte plek van Frankrijk is Le Mont-Saint Michel. Op dit eiland kun je het klooster midden op de rotsen bezoeken. Vroeger kon je alleen dit eiland bereiken wanneer het eb was, maar nu hebben ze een brug gebouwd waardoor je er op alle momenten van de dag heen kunt. Ik weet nog van vroeger dat wij de auto gewoon naast het eiland konden parkeren. Dit is niet meer zo. Je parkeert de auto nu 3 km van het eiland af en je kunt met gratis pendelbusjes heen en weer of je kiest ervoor om te gaan lopen. De heenweg hebben we dit nog gedaan zodat we mooie foto’s van een afstandje konden nemen maar de terugweg zijn we heerlijk met het busje gegaan. Officieel is dit al de streek Normandië maar omdat je dit prima vanuit Noord-Bretagne kunt bereiken heb ik hem ook toegevoegd aan de lijst.

Zoals ik al beschreef verbleven wij in het dorpje Saint Lunaire. Een net dorp met prachtige huizen. Op zondag reden wij door het dorp heen en zagen we dat er een grote markt was. Van alles was er te zien op de markt. Van lokale producten, tot zonnebrillen, tot handgemaakte producten en kleding. Ook heb je een prachtig uitzicht over de zee.

Na de markt gingen we naar Pointe du Grouin. Onderweg hier naartoe kwamen we langs dit mooie stukje. Vanuit Saint Lunaire kom je op een gegeven moment langs een kleine parkeerplek waar je via een korte wandelroute mooi uitzicht hebt op de zee. Sprookjesachtig werd het door de bomen waar we onderdoor liepen. Volgens mij was dit in Saint-Coulomb.

Uiteindelijk na ongeveer een half uurtje kwamen we uit bij Pointe du Grouin. Je kunt hier uren wandelen (als je wilt) maar ook kiezen voor een korte route (JAZEKER) en genieten van het uitzicht. En als je zelfs helemaal geluk hebt, kun je nog dolfijnen zien. Deze hebben wij helaas niet gespot. Een aanrader om heen te gaan!

We gingen onze route vervolgen en kwamen uit bij het stadje Cancale. Ook een mooie havenstad om eens geweest te zijn. Wij waren er op zondag dus alles was dicht. Je kunt hier beter even doordeweeks heengaan ;-).

Ook hebben wij de hoofdstad van Bretagne, Rennes, bezocht. Een mooie grote plaats met meerdere kathedralen. Een mooie stad met leuke winkels, veel musea en twee grote parken. Je kunt je hier prima een dagje vermaken. Er is van alles te doen. En wil je naar de een na grootste markt van Frankrijk? Ga hier dan vooral heen op zaterdagochtend. Heb je al gezien op de foto hierboven hoe schuin de huisjes staan?

Helemaal de andere kant op vind je een ander mooi uitzichtpunt, namelijk Cap Fréhel. Prachtig gelegen tussen een paars met geel bedekt heideveld. We waren er precies op het goede moment om te kunnen zien dat deze heide nog prachtig in bloei staat. Je kunt hier de vuurtoren beklimmen voor een nog mooier uitzicht. Ook hier zou je je uren kunnen vermaken met wandelroutes.

En je kunt er zelfs voor kiezen om lopend naar Fort La Latte te gaan. Wij hebben echter, geheel verrassend, voor de auto gekozen. De route naar dit kasteel van de parkeerplaats vond ik al lang genoeg. Leuk om hier binnen te kijken.

Vroeger ben ik meerdere keren naar Bretagne geweest maar nu is het toch altijd anders dan je je kunt herinneren. Ik vind Bretagne echt een prachtige streek en het is zeker een aanrader om hierheen te gaan. We hebben een heerlijke vakantie gehad. Veel gezien maar ook veel uitgerust. De streek is netjes en er staan echt prachtige huizen. Ik zou er zo eentje kopen (als ik het geld zou hebben). Ook hebben we erg veel geluk gehad met het weer. Het was gemiddeld zo’n 23/24 graden, wat echt perfect was. We konden heerlijk uit de wind in de zon liggen bij het zwembad dus hebben ook een lekker bruin kleurtje gekregen. Al met al een hele geslaagde vakantie!

We hebben vast niet alles gezien wat er te zien valt in Bretagne maar dit waren onze bezoekjes in deze mooie streek. Laat vooral weten wat er nog meer zo mooi is aan Bretagne.

Au revoir,

Liefs, Kim

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *