Reizen

Op reis #5: Bangkok, The Grand Palace en Wat Arun

Tijs heeft een lange nacht gemaakt van 13 uur dus die heeft even bijgetankt. Koen heeft ook redelijk goed geslapen. We hebben de wekker gezet om toch een beetje uit die jetlag te komen. Ontbijten en met de TukTuk naar The Grand Palace. Koen kent nu het woord Buddha en TukTuk haha.

Dit complex is de heiligste tempel van Thailand. Er geldt dan dus ook een streng kledingvoorschrift zoals een lange broek en geen blote schouders/decolleté. Hier woonde ooit de koning. De huidige koninklijke familie woont nu ergens anders. Het is grootst opgezet en het staat vol met allerlei verschillende gebouwen en tempels met allerlei verschillende doeleinden. Het is erg mooi, gedetailleerd en indrukwekkend. Wanneer je denkt dat je alles hebt gezien ga je nog naar een ander complex waar echt het paleis staat.

Er is verder 1 tempel waar je naar binnen mag. Verder is het vooral aan de buitenkant alles bekijken maar dat is het zeker wel waard. Je betaald 500 BAHT per persoon entree. Het enige jammere is dat ik gelijk al uit mijn broek scheur wanneer ik op mijn knieën in de tempel ga zitten. Iets met slechte kwaliteit.. en te dikke billen. Ik kan er gelukkig nog een soort van fatsoenlijk in lopen al heb ik wel het gevoel dat iedereen mijn blote kont ziet.

In ons boekje had ik al gelezen over de grote liggende Buddha, Wat Po. Toen we uit het paleis liepen zag ik dat 800 meter verderop deze Buddha ligt. Besloten om het toch maar lopend te doen i.p.v. met de TukTuk want wennen moeten we toch aan deze warmte. Aangekomen is deze ook weer erg indrukwekkend. Mooi van goud en om deze Buddha heen ligt ook weer een heel complex. Iets wat ik niet verwacht had. Persoonlijk vond ik dit mooier dan het paleis. Het doet iets knusser aan, vrolijkere kleurtjes en er is meer groen in de vorm van bomen en kleine tuintjes. Beide een aanrader om te bezoeken.

We zijn allemaal wat hangry dus gauw op zoek naar een tentje om te eten. We belanden in een goedkoop tentje. Eentje waarbij je in NL snel voorbij loopt, de ambiance niks is maar wat hier vaak de beste plekken zijn om te eten. Tijs toch maar weer een bordje patat, Koen geniet van de spring rolls, wij van de gyoza en de mie. Buikjes vol en een TukTuk pakken terug naar het hotel. Deze rijdt nog harder dan gisteren en Tijs vindt het weer fantastisch. We halen iedereen in.

Ons standaard middagritueel gaat weer van start (Koen slapen, zwemmen, Koen ook zwemmen, douchen en aankleden) en op zoek naar een plek om te eten. We ontdekken een soort crêpe-tentje dus we kiezen twee met Nutella en eten deze op. Redelijk op tijd weer terug en we hebben (eindelijk) weer een redelijk normaal slaapritme te pakken.

Vandaag zijn we uit onszelf wakker geworden. Denk dat de jetlag op dag 6 eindelijk klaar is. De samenvatting van de F1 wordt nog even snel gekeken en de ontknoping van de mol wilden we ook niet missen en dan is het tijd voor ontbijt. Dit is onze extra dag die we nog bijgeboekt hebben. We wilden nog een bezoek brengen aan de Wat Arun (Tempel) en de Floating Market maar die drijvende markt blijkt toch een heel stuk uit de richting van ons dus die slaan we helaas over. Misschien later in ons programma. We gaan wel met de Hop On, Hop Off boot naar de tempel. Voor nog geen euro per persoon (kids weer gratis) gaan we heen. Ik weet trouwens niet vanaf welke leeftijd je voor de kinderen wel betaald. Dat staat niet heel duidelijk aangegeven maar voor die van ons 2 en 4 is het dus 99% gratis.

Het is lekker druk bij de indrukwekkende tempel, Wat Arun, die versierd is met porseleinscherven. Vanaf het plaatje dacht ik eerst dat hij zwart-wit was,maar van dichterbij bleek toch anders. Vandaag is volgens mij de heetste dag die we hebben gehad. We sweat ourselves een accident en ik ben blij dat ik de lange broek weer uit kan doen die ik over mijn korte broek had aangedaan. Bij het wachten bij de boot zijn Tijs en Koen weer de grootste attracties. Bij de andere tempels zijn de regels iets minder streng. Zo mag je wel een broek tot aan de knie aan en een t-shirt is voldoende.

Onderweg naar het hotel zien we een tentje om een taxi te regelen voor naar het vliegveld waar we onze auto op kunnen halen. Geregeld, en ik zie een wasserette. In die kleine week hebben we al heel wat was verzameld. Kleren heengebracht en die konden we vanavond weer schoon en droog ophalen. Zwemmen, alvast wat spullen inpakken want morgen vertrekken we naar een nieuwe plek! Het hotel waar we in verbleven was trouwens erg fijn. New Siam Palace Ville. Zeer vriendelijk personeel, prima ontbijt, nette kamers. Van alle gemakken voorzien en het heeft een fijn zwembad waar de kinderen zich goed vermaakt hebben. Het zat dichtbij de dingen die wij wilden bezoeken zoals The Grand Palace, Khao Sang, de boot naar Wat Arun. In de buurt waren er veel plekken om te eten, souvenirs te kopen, winkels dichtbij en ook als je bijvoorbeeld massages o.i.d. wil dan kon dat allemaal. Fijne plek om de reis te beginnen!

Deel 1 van onze reis lees je hier.

Deel 2 van onze reis lees je hier.

Deel 3 van onze reis lees je hier.

Deel 4 van onze reis lees je hier.

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. Hoi Kim!

    Tip, koop een sarong. Deze kan je dan zo over je korte broek dragen als tijdelijke rok. Ik heb daar in Thailand veel plezier van gehad! Want elke tempel heb je het wel nodig .

    Geniet! Ik geniet heerlijk mee, brings back sweet memories!

    1. Ja klopt, goeie! Had ze ook al gezien maar nog geen mooie gevonden. Leek mij inderdaad handiger 😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *